BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 31, 2009

SUDAH!!

my bestfwen msj i...
miss her..
so muchh..
rindu nak dengar dia berleter..

hehehheh

*hahaha...dila n mali(bf dia)...amacam???macam plakon hndustan kan???*

ni pun bf aku gak...
sayang dia gak..
dok UiTM gak..
bezanya dila Uitm perak mira Uitm shah alam

*ok mira..jgn marah aku...aku ada gambar time ko berhingus jer..heheh*

hensemnya!

TAG dari MIMIE

    1. nyatakan 6 faktor menarik tentang pemberi award ini

© dia yang ku kenal dlm blog

© kedahan gak...(macam aku)

© chumel

© shoutbox dia ada kartun pucca yang gelak hahahaha

© bila taip nama dia kat shoutbox page dia kuar gambar rainbow(seperti nama blognya)

© saya akan mengenali dia dgn lebih lanjut..bukk puasa sama yuk!(tba2 jer)


    1. setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta / hobi diri sendiri

© suka makan..lalalalala

© suka lagu NOBODY..clap2

© i am sOOOOOOOO in love with my family

© i've got two anak buah yang gedik dan gegeh

© suka karoke(tapi dah lama tak pegi..maka karoke di bilik sahaja)

© suka hindustan..(shahid kapoor hensem)

© fine...saya hati tisu...sikit2 nangis2

© dalam dilema perasaan

© garang-garang comel


  1. pilih 10 orang penerima award & describe tentang mereka
  • ayeen marzuki-my dear hubby
  • zati -kosmate i
  • munirah sengal-dah nama pun munirah sengal...hehhe..kak mun jgn marah
  • pekjah rose...-asst boss waktu KONVO 36
  • adis -dak pdrm yang aku masih samar2 tentang kewujudannya di sekolah
  • aran-pak guard keta api siam
  • eddy imran-esther!hahahahah
  • tidak tahu mau tag sapa lagi..sapa nak amik la




Saturday, August 29, 2009

SHORT..A NOT-SO TALL TALE

tak berniat nak buat review filem untuk dapat tiket free
(masih berkabung akibat tak dapat tiket final destination...WTF)

here the review of SHORT....



11th year old Told Thompson is the designated punching bag for the bullies of the suburban community of Black Falls,where his and everyone else's parents work for Black Box Industries,makers the do-it-all gadget that's sweeping the nation
But during a freak storm,a mysterious Rainbow Rock,which grants wishes to anyone that find it...After kids having that WISHING RAINBOW ROCK...you know what kind of thing they will wish..They turn the neighbourhood upside down..

*here!!!the hero...holding that RAINBOW ROCK!!*

*the RAINBOW ROCK!!!LETS MAKE ALOT OF WISH*

*english version: here! you wanna make a wish rite???don say i "kedekut" after this!*
*malay version: nah! nak sangat buat2 wish...nanti kata aku kedekut plak!*

* i like this kids...pick up his call by shaking his head just once*
OMG!!!what kind of wish....
*i want iPhone on my hand...holding in my hand..not in my hand*

anything just go to their website

http://shortsmovie.warnerbros.com


not only review about those film but also games and others thing
one of the game...

* 8 games in this page*

*okey fine..games for kids...so???i love kid's game*

if i were they....


i wish i can have a lots of money..
i wish i can have adam as my boyfren..
i wish i can have shahid kapoor as my hubby..
i wish for someone that can pay my rm1000 celcom bil per month
i wish that can have someone buy me crocs and vincci everyday..
i wish UKM is next to my house(sometimes)..
a lot of thing to wish..

p/s: saja jer buat review cter ni..bosan...n tak tahu nak update apa dah...kat oversea kuar 21 august kat US
tapi cerita ni memang macam best la...pengarah sama dengan spy kids..
can't wait to watch

Friday, August 28, 2009

I MISS MY BF!

aku rindu my bf ...
my bf since 8 years old...
dah lama tak jumpa dia..
dia jarang online ..
so aku tak boleh la nk contact dengan dia selalu..
dia pulak jenis yang jarang mesej...
serius rindu gila nak hang out sekali..
yer la...
dah dekat setahun kot tak spent time sama2...
dia masuk UiTM aku pulak UKM..jauh benor nak gi jalan sama2...
rindu nak cerita2 pasal ADAM waktu tengah2 malam..
tengok mohabbatein sama..
(baru perasan my two bfs suka tengok hindustan...dila and mira suka tengok hindustan)
buat kueh raya sama2 waktu kat rumah lama dulu..
gi Central Square sama2 dulu...
lepak kat mcd sambil tengok abang mcd yang hensem tapi bersuara itik..(astaga..bulan puasa pun ko kutuk orang wida)..
buat video klip lagu adam kat buaian belakang rumah..
kenakan dia...(dia agak lurus orangnya)
makan laksa yang mak buat berkali2 dalam masa sehari...
so banayak kenangan..
tapi masa dan keadaan banayak membuatkan kita takleh spent masa kita sama2 macam dulu..
OMG!!!!tears!
DEM!!!
i really mis her...
sooooo much...
harap raya ni kita leh jumpa my dear...

to her:

d...walaupun kita jauh..jarang mesej...jauh sekali ym...kak wid tetap ingat d...you are one of my best fren ever...i can remember every second i'm spending my time with you since kak wid darjah 3...OMG...i hope you read this..but i know u dont...TEARS!!!!

*nor adilah azmi dan hasmawidda ramli...*

both of us love pink..
both of us love adam..
both of us love laksa..
both of us love mohabbatein..
both of us love each other...

p/s:
gambar 2 adalah gambar terakhir kitorang spend time sama2 sebelum aku pindah kulim...

Wednesday, August 26, 2009

OWH !!!!!!!!!LELAKI IDAMAN.....

gatalnya tajuk entry aku...
hahahah...
saja jer nak letak2 gambar lelaki idaman setelah aku godek2 kotak merah aku yang penuh gambar laki..(baik...aku gatal)
antara yang menjadi idaman

umur:9 tahun

*i'm so hot hot*
SHAH RUKH KHAN...
fine..bukan setakat darjah 3 jer..even aku ada taruh hati aku kat dia sampai skolah menengah even dia dah kahwin ...aku tekad nak jadi no 2 dan jadi ibu tiri yang mulia kepada anak2 dia,suhana dan aryan....suhana n aryan..u can call me mummy...nehi2...
keistimewaan:mata cantik,kening yang garang2 manja,rambut terpesona...

umur:10 tahun

*i'm cool*
HRITHIK ROSHAN
dah naik darjah 4 ada pulak cter hindustan baru...kaho na pyar hai..dah ..berangan pulak nak kahwin dengan dia...aku berangan2 kalau sesat dengan dia kat pulau...waaaaaaaa!!!!!!!!hrithik sayang...i love u!
cuba tengok body dia...MANTOP!
keistimewaan:body mantop....pandai berlawan(berpandukan aksi2 lawan dia dalam movie)

umur:12-14
*sambil berkata..wida..saya kejar kamu..heheheh..aku pun lari2 manja*

VANNESS WU
waktu zaman kegemilangan F4 dulu...kawan2 aku sume minat si vick,ken dgn jerry(nama ahli f4 yang lain)
dah tu bila kira2 nama jodoh aku dapat 99%..hebat!(ala permainn yang kita kira huruf2 dalam nama kita dan pasangan yang dipilih n kalu dapat 100% 2 cnfirm ada jodoh)
keistimewaan:bibir mungil..hehehehe(sy gatal),suara macho!,pandai menari...

umur:15-sekarang
*yer..wida la bakal isteri saya*

MOHD AIZAM MAT SAMAN(ADAM)
insan yang aku puja bertahun2...
even sampai skang..tak sefanatik dulu la...
aku cakap kat mak yang aku nak kahwin ngan adam..mak kata tak boleh..dia orang sabah(saja nak patahkan semangat aku)...cari orang kedah jer...
tapi aku tetap menaruh harapan kat adam...aku kumpul gambar dia..jadi fan club dia...
memang berangan dah ni nak kahwin ngan dia...
tapi aku tak boleh sebab mak tak restu..maaf ADAM
keistimewaan:mata juling menggoda,pandai menari,suara hebat,putih,cute,muka ala2 sabahan(bodoh wida...dia mmg sabahan kowt),ada kete NISSAN FAIRLADYZ,sangat cool tengok dia dalam WAKENABEB,owh..sungguh banyak..tak tercapai akalmu

unur:18-sekarang
*saya sayang awak,wida..muah!*
SHAHID KAPOOR
si comel menambat hati yang buat aku tak tidur malam teringat2 kata2 romantiknya...
mak tak bagi aku kahwin orang sabah sangat..nah amek!aku amik lagi jauh..INDIA!...
tapi bila aku tau dia dah duduk serumah dengan KAREENA KAPOOR (kuang hajar kareena)tanpa ikatan pernikahan aku punya harapn semakin hancur...sedih..luluh...kecewa..tapi takpe..aku masih menanti...
tapi skang takpe..KAREENA dah duduk serumah dengan SAIF ALI KHAN after break dengan SHAHID...shahid..nehi2 worry...i always be ur side in whatever condition....
kesitimewaan:mata dan rambut yang cool...pergh...dia pandai menari kowt...

lelaki idaman lain??
ada..ramai lagi...
tapi tak leh la tunjuk gambar...
giler..
buatnya diorang baca blog aku ker??
tak naya dibuatnya...terang2an aku penah admire diorang n dah confess dalam blog ni secara terang2an...

yang nyatalelaki idaman aku:

soleh.hormat orang tua,patuh pada agama,peramah,ikhlas menyanyangi saya

maaf...jawapan di atas adalah ketika saya bergelar artis...

seikhlas2nya jawapan aku...

  • mesti menerima aku dan keluarga aku seadanya...(i will not change my GILA perangai for any man)
  • bukan pemarah(sebab aku cepat nangis kalau ada orang marah)
  • makan apa saja(sebab aku tak pandai masak..kalau aku wat sup kambing keras pun dia kena makan)
  • tak romantik(geli okey kalau romantik)
  • boleh teman aku berjam2 kat shopping complex beli kasut vincci dan crocs(dan bayar sekali)
  • mesti balik raya kat rumah aku tiap2 tahun(ni permintaan mak..bukan aku)
  • mak dan ayah aku adalah mak dan ayah dia jugak..bukan mak dan ayah mentua...
  • tak boleh kongkong aku..kalau aku nak kuar dengan ex-bf gi karoke pukul 2 pagi kena benarkan(alamatnya wida sampai bila pun ko tak kahwin)
  • mesti masuk bilik bersalin time aku nak bersalin
  • tak boleh kontrol2 malu....boleh main tendang2 dan pukul dengan aku selalu..(kalau malu2 aku lagi rasa nak sepak)....
  • sporting....(bukan sporty)
  • mesti kena pandai berenang...(sebab aku nak buat kolam renang kat rumah..kalau aku mandi sorang tak best la...takkan ank ajak pekebun dan orang gaji mandi kowt)
  • sanggup dengar aku cakap dengan mak melalut sampai sejam-dua jam sehari...
  • sanggup terima aku yang sangat manja dengan mak abah(bukan kau)
  • rajin iron baju sendiri(aku malas iron baju)

andai insan itu tercipta untuk aku,simpanlah dia untuk aku..
andainya dia bukan milik aku,buanglah dia dari hidup aku...

apa kes aku tulis senarai lelaki idaman mengarut2 ni??motif??
biarla..blog aku...aku punya suka la..hahahaha...
bye!
statistik tak habis lagi..
EQUATION...DEM!

p/s:kalau korang perasan...aku selalu sebut pasal vincci kan semenjak duamenjak ni....tak perasan????godek2 balik post lama....heeeeeeeeee!

ENTAH LA NAK BUAT TAJUK APA..banyak kisah sangat

SAjaK KE LaUT........................

tengah semangat upload notes....
copy paste notes(untuk kurangkan page bila print)
sambil baca blog2 orang...
ym...
fesbuk...
dan masih copy notes lagi..
sambil tunggu bila nak gi sahur...
bila dan bila...
aku tiba2 blur....
tersentuh...
terkedu..
terkesima...
segala ter la...
dan menangis...

p/s:nasib rumet dah tdo..klu tak malu jer...

KIsAH DUA :(AKU TAK BERAPA KISAH SANGAT)

tak sangka ...
budak bilik depan(ika dan hana) dengar gak lagu clap2 nobody tu...
aku suka...
thanks hana n ika..
patutla bila aku bukk lagu tu kuat2 kat bilik aku takde orang baling kerusi kat luar pintu bilik suruh diam...
to the people yang tak suka lagu clap2 tu..yang kutuk2 sy dalam kereta di kala saya menyanyi lagu tu dengan lancarnya dalam bahasa korea...see????ada ramai yang suka lagu clap2 2...huh!

p/s:clap2 tu adalah bunyi tepukan...bukannya silap2...faham?

KISAH TIGA:(SANGAT KISAH)

acik call cakap...

acik:kalau nak balik ,balik la....acik bagi duit...
aku:takpelah...awid ok jer..tak kisah..balik raya nanti awid baliklah..
acik:ok kalau macam tu..
aku:(dialog dalam hati:aku nak balik..tapi tiket2 dah habis...so cakap la aku taknak balik...)

KISAH EMPAT:

WEH!BANGUNLA...KATA NAK SAHUR!

p/s:mood:geram!

KISAH LIMA:

ni kisah best....
baca2...jangan scroll jer..
tadi kul 4.30 sampai 5...
aku tido...fine2..
3.30 sampai 5...tapi terjaga2 sebab tengah mesej dengan kawan..
pas tu mak hantar mesej gitau pasal mama kat kedah..
kakak hantaq mesej cakap"tidoq ka?"(macam2 tau2 ja aku tidoq)
so masa yang paling nyenayk aku tido adalah 4.30-5 jer...
sebelum tu aku mimpi nak makan nasi kerabu...
bangun2 pukul 5 tu tekad nak gi bazar ramadan kat shell bangi tu sebab nak nasi kerabu...
okey..fine...korang kata tak menarik kisah ni..

KORANG:"BONGOK la wida ni...gi bazar pun nak cerita detail..."
AKU:"biar ar..bagi aku cerita habis dulu boleh tak...
KORANG:okey2...sambung2..

yang menarik kisah ni adalah

AKU KE BAZAR SEORANG DIRI OKEY!!
MEMBELI MAKANAN MACAM 6 ORANG NAK MAKAN OKEY!!
NAK BAS MINI WTF YANG SALAH OKEY!!
BAS TU MENUJU KE DEPAN BBB TOMYAM OKEY!!
AKU KENA BERJALAN KE BAZAR OKEY(sebab salah naik bas)!!
SEORANG DIRI OKEY!!
SAMBIL MESEJ TEMAN TANYA NAK MAKAN APA OKEY!!
TUNGGU BAS PUN SEOrANG OKEY!!

so..menarik tak??

KORANG:tak pun....
AKU:DAH R!TAK MENARIK SUDAH...SCROLL LA CEPAT DENGAN MOUSE MAHAL KORANG TUH...TAK PAYAH BACA LAGIK....

mood:merajuk..huh!

bye!
dah penat ...
nak tido..
eh silap..
nak study!
saja nak tunjuk crocs baru yang aku berkenan..harga 49USD..nak belikan untuk aku???
time beday aku ek..
untuk masa terdekat nak kasut vincci..

p/s:kak ayeen...gambar ni utk akk...susah sangat nak tunjuk crocs yang wida suka...masuk dalam blog jer senang...

kak ayeen kata dia suka warna hijau sebab dulu dia rumah sukan hijau..huh!aku suka hitam so aku dulu rumah sukan hitam..WTF..aku kena suka hitam berbanding warna2 lain sekarang sebab aku tengah hitam akibat pulau tinggi dan warna kulit dah jadi hitam dari jalan tar...
amek ko...HITAM DARI JALAN TAR..bukan jalan tun/tunku abdul razak...tapi JALAN TAR..ala yang kena gelek2 dengan mesin pengelek besar tu...ada batu2 tu...