BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 8, 2010

Cara-cara menahan sabar

di zaman2 remaja amik exam ni
mesti kadang2 ada rasa nak baling laptop bila laptop
tiba hang...tiba restart..tiba2 tercabut plug and tak pasang bateri...
waktu tu dengan jiwa remaja yang membara



1 ) Positif diri.....

kau....
laptop ada limitnya....
sekali bukak nota dalam lappy 18 file...
tak agak2...bukan nak baca semua serentak...

kalau kau rasa nak baca semua ko kecikkan size pastu susun 18 nota kat skrin...
tu baru nota...(kalau bukak nota,,,)
itu tak masuk winamp/itunes/imesh/etc...
movie yang nak tengok bila ada perasan
"eh2..macam ngantuklah..nak stay up sampai pagi nih.....ca
mner...nescafe takde.....kopi jantina pun takde...ok lah tengok movie dulu...nanti hilang ngantuk study balik"
sekali bantai tengok cerita korea 26 episode..
memang stay up sampai pagi.......
sampai pagi esoknya pun boleh....

tengok laki hensem,genteng,dahi licin.....

itu baru file movie yang ada 26 episode...
tak tengok pulak mozilla firefox,ie,google chrome.......sambung sendiri
ym...chatting....webcam....


pastu mana laptop tak hang...kan kena cabut bateri....


meh sini aku bentang 19 soalan kalkulus suruh buat dalam masa 25 minit...jam tak otak ko????
yer.....begitu jua komputer.....

pastu bila internet slow nak baling laptop je kejenya...
positif
ko baling wifi unifesiti ko or berukband ko or berukband kawan ko..
laptop tak salah..
laptop redha jer.....

2 ) Letak gambar lelaki idaman

letak banyak2 kat wallpaper tu...
kalau tak jumpa dalam internet ko buat sendiri pakai paint pun boleh...
so bila nak baling ada pandangan mata macam ni



terus macam..
haishhhhh...
cutenya.....
jangan baling laptop....
itu jer yang ko ada dalam life ko...
gambar dia....
itu pun amik dari internet....
bukan tangkap sendiri

3 ) pikir masa depan

kalau baling laptop ni adakah mak abah kakak or acik ko nak beli lain sem depan???
tak payah...
pergi CC buat tesis...
habis rm18 sehari kat cc jer....
dah la taip 1 perkataan seminit...

pikir masa depan...
ko dah janji dengan anak buah ko yang nak bagi laptop ada banyak lagu wondergirl ni dekat dia kalau dia pandai.....
bagus exam dia baru ni berderet2 markah 98....
even tak dapat top ten pun markah dasyat...

lepas tu kalau takde laptop cam ner nak tahu perkembangan artis2 korea....
macam mana???
nak pergi CC???
buang masa...
mau kang desktop CC tu kena tendang......



ok tu jer tips,,,,ada 3 tapi nak hurai belambak...
aku tak kata sapa2...
aku cakap kat diri sendiri...
cuma ubah sikit..
aku tak kata nak baling laptop tapi pijak...
harusla dengan berat badan unggul aku boleh mematahkan laptop ni kannnn???

cumanya aku takde lah tengok cerita korea 26 episode....
tak mampu seyh.....
laptop ni tak cukup nak tampung....


ok bye.....

btw ada orang tanya hwang chan sung tu berlakon cerita apa....
dia bukan pelakon.....tapi maknae 2pm.....



4 tweet2:

mikhaelahmad said...

berat badan unggul? ok, itu kelakar. tak larat gelak baru bangun tido. haha.

u're a bless girl. aku like most of your entry, seriously.

widda_me said...

@mikhael:tq2...heheheh..malu2

Cik Shazie said...

laptop aku x sempat nak campak dia dah arwah dah...huhuhuhu

mizzbutterfly said...

anda di tag...