BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 24, 2012

waku wakuuuUUUU

Ha!!!!
pernah dengar waku wakuuuUUUU
ada yang pernah ada yang tak..
tapi tahu anda adalah orang yang tergolong dalam

  • anda memang suka ke MIDVALLEY
  • anda memang suka makanan jepun.
  • anda pernah dengar kawan-kawan anda cakap
  • anda ada kawan/suami/orang rumah keje situ
  • anda punya alasan sendiri???sila isi tempat kosong.

alasan aku adalah yang keempat..yang kedua sikit..yang ketiga kadang-kadang...
wah...tiba2 dah jadi filem P Ramlee...
bapak saya RAMLI bukan RAMLEE...
dulu kat sekolah orang suka tanya

"wida nama ayah hang macam mana??? E ?? I ??"

pastu suka ejek2 aku kata ayah aku yang bukak burger ramlY tu..
ngek...aku dah cakap eja nama ayah aku hujungnya I bukan Y...
kalau ayah aku owner kilang burger tu aku takkan sekolah kat situ...
aku dah sekolah kat paris....belajar cara2 mempersedapkan daging burger kat sana..
and kalau ayah aku owner kilang tu sudah tentu hidupku punya ipad 5 dan bila lepak mamak sengaja tinggalkan ipad tu konon tips untuk mamak kat situ and start kete lamborgini aku terus menuju ke rumah mewah..
ayah aku punya nama adalah RAMLI....

ok....suka lari tajuk...
kalau dapat bayaran dari waku wakuuuUUU mesti dah kena tarik balik bayaran sebab mukadimah dah promote burger RAMLY


sebenarnya ejaan kedai makan ini adalah WAKU WAKU
tapi waiter,manager kat kedai ni bila kita langkah je kaki ke kedai diorang tak kisahlah kaki kanan ke kiri diorang akan welcome kita dengan cakap waku wakuuuUUU..
macam ada tarik sikit kat hujungnya...
kalau nak dengar diorang sebut macam mana sila pergi atau call aku...aku akan demo kat korang...

kedai ni baru operasi since pertengahan jun..means baruuuuuu sangat...
and sesetengah orang islam tak yakin yang kedai tu halal..
halal yer adik2...
even waiter manager situ semua dah macam putih2 macam keturunan cina jepun
tapi ada kawan saya pure melayu islam kulit putih bak kapas salah satu manager di situ..
ok..lari tajuk lagi...promote kawan pulak..tadi promote burger...

kat kedai ni diorang offer makanan japanese style and fusion japanese ...
antara makanan yang i pernah try adlah nasi lemak jepun..
almond custard yang pergh!!!!macam nak jilat mangkuk dessert tu tapi sebab kawan aku keje situ niat batal..
dia punya chicken grilled pun sedap...
itu jer yang pernah aku try..
nanti aku pergi pulak aku ingat nak try bibimbap..
setahu aku bibimbap is korean food..and waku wakuuuUUU make it macam japanese style sikit...

ini gambar yang aku amek dari sini



sedap???
cara nak makan nasi ni pun ada cara..
kena gaul nasi lemak ni with the whole bowl...sayur,telur,nasi yang dah dicampur dengan santan..
gaul perlu sebelum terlambat...
kalau lambat nasi yang kat dinding bowl tu akan hangit...
sebab bekas tu panas yer hadik2...
bila sampai tu macam pura2 nervous macam nak gaul macam mana yer...
lauk2 semua sekali ker nak gaul...ker air yang dah order pun nak gaul sekali???
itu bukan gaul untuk makan yer adik2 kalau gitu..itu gaul then buang...
JANGAN RISAU!!!!!
para waiter dan waitress akan ajar....malah kalau nak suruh diorang buat pun diorang akan buat...
nak suap jer tak boleh yer...ko jangan mengada..

ok....makanan lain aku cari gamabr tak jumpa...
and waku waku nyer official websie pun aku tak jumpa...kalau ada nanti aku update...
ada facebook jer..ni ha waku waku FB

owh...nak promote tapi lupa lokasi..
adalah di tingkat atas sekali kat midvalley..
dekat area foodcourt tapi bukan food court..
lebih senang tapak sushi king dulu...
jangan risau sushi king tak tutup....ada kat tingkat bawah sekali....
agak tak tahu gak tanyalah orang...

ID kedai itu pun sunnguh cantik...i suka...


warning:

kedai ni bukan kedai SUSHI yer...
kau masuk kau mintak menu INARI , EBI , UNAGI sushi style bye bye la engkau dari waku wakuuUUU..
dia tak sediakan sushi..semua macam makanan entahlah nak cakap..
pergi jelah...nak kata semua makan set tak jugak...
tapi senang cter WAKU WAKU and SUSHI KING are different...
its good....if you like japanese food u'll like this restaurant..
but if you like japanese guy/girl , u would like to go to japan?????
and sapa yang suka try benda baru GO FOR IT..dun worry...

ok bye..pesanan khas dari waku waku...
kalau macam tak nampak ada orang islam makan kat situ..
sebanrnya aku ada jer pernah makan kat situ ..
maybe korang tak nampak sebab kedai tu macam warna kerusi dia coklat gelap banyak...
mungkin aku camouflage ngan kerusi....



2 tweet2:

Adam said...

thanks sayang promote kedai i..i belanje u makan bibimbap :)

ureshi said...

thanks sgt2 psl post awak! dh lama dh nk g waku wakuuu tu... tp rasa x pasti.. lps ni bleh la lpk slalu kt situ!