BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 6, 2009

KENApa Aku Suka MEreka?

MEreka tu sapa?
hahahah...
mesti RAmai yang meneka-neka...
"sapalah yang wida/hasma suka pulak ni"

jangan nak perasan...

semalam aku kuar tengok transformer...

* lari2....megatron kat belakang...selamatkan optimus prime*

pas 2..before start movie tu kan dia ada tayang iklan
(poyo la ko wida...macam orang lain tak pernah tengok movie jer)
aa la iklan pasal harry potter
wah!!!!!!!!!!!!!
aku tengok iklan dengan ternganga mulut tau!
cuma cover sikit sebab sebelah aku budak laki(gatal!)
aku dah tak sabar giler nak tunggu cerita harry potter ni keluar

biar aku mula dari first harry potter

HArry POTTER and THE sorcerer's STone*tengok muka harry..hahhaah...muka tak de dosa*

waktu ni aku darjah2 lagi kot...
aku tengok cerita ni tanpa feeling sangat sebab waktu ni cerita hindustan la yang paling best untuk aku
tapi aku layan jer

Harry potter And the CHAmber Of secret

*muka harry cam matang dah kan?ron dengan hermione je macam tak lagi*

waktu ni passion and minat aku terhadap harry potter dah semakin membuak-buak
aku rasa harry dah agak matang dalam chamber of secret
and aku suka scene-scene ron gi 'culik' harry pakai keta terbang ayah dia
aku rasa basilisk pun sangat menangkap prhatian aku untuk harry potter kali ni

HARRY pOtter And The Prisoner of Azkaban

*labu yang cam best*

aku PAling Suka HArry potter ni!
aku tak tahu dah berapa kali aku khatam cerita ni(baca quran malas ko ni)
aku sukaa sebab aku rasa harry dapat rasa banyak kasih sayang dalam cerita ni
sebab dia dapat jumpa pakcik dia and profesor serigala 2(lupa nama dia)
and aku cam mula-mula gedik nak tengok cerita ni sebab gambar kat atas ni..gambar labu.
waktu tu mak aku tanam labu belakang rumah
lepas tu aku tengok labu tu membesar dengan jayanya(sebijik jer pun)
aku teruja la kan
bila pulak tengok iklan harry potter ada labu ni.
aku pun rasa macam aku ada darah witch(heheh..kuat berangan..)

harry POTTER and The GOBLet FiRe

*ron dah semakin hensem..abang kembar di pun sama*

ok..cedric deggory hensem..
tapi!
aku tengok bukan sebab cedric..
aku tengok harry potter sebab watak 3 orang yang utama tu
cerita ni part paling best bila ada perlawanan quiditch(salah eja kan?)
aku suka la tengok diorang lawan tu(mula berangan)
aku pun suka bila harry nak selamatkan ron dalam air...best2(berangan lagi)
and waktu prom night
aku suka hermione waktu tu..
so pretty!
tapi cedric mati tu macam tak best sebab nanti effect life harry(pengarah dia nak macam tu)
tapi kalau cedric ada risau cedric jadi hero pulak pas ni
bagus la dia mati..heheheheh

Harry POTTER and THE order Of Phoenix


ni harry potter nyer movie yang aku khatam less than 1o times
aku tak berapa suka sangat dengan movie kali ni
ye la
asik cerita pasal kerajaan diorang jer
aku tak suka politik2 ni(tiba-tiba jer)
and aku paling tak puas hati part ni....
*tba2 ada iklan watrner bros..malas nak crop*

aku agak tak puas hati dengan cho chang ni..
dah la cedric baru mati
dia boleh pulak gi cium harry depan gambar cedric
kalau aku jadi cedric
aku datang jadi hantu kat cho chang ni

aku hanya suka last part harry potter and the order of phoenix ni jer
part yang voldermort hampir nak menguasai harry..
tapi tak berjaya..
sebab harry kata yang jadi voldermort tak dapat kasih sayang(lebih kurang cam tu la)
and dia semakin kuat bila nampak kawan-kawan dia(ron and hermione)
itu jer yang aku suka pasal harry potter ni

next..

NEW!!!
HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE


aku tak tahu langsung cerita ni pasal apa
(abg ed...sila update blog and buat preview pasal cerita ni)
sebab aku tak baca novel dia yang ni
tapi aku rasa cam gedik gila nak tengok sebab dunia witch ni dah masuk ke dunia muggle(rujuk kamus hogwart)
tambah2 bila tengok trailer dia yang jambatan terangkat tu,,
pergh!
smart giler...
jadi aku dah gedik nak tengok...
GSC...
sila cepatkan tarikh keluaran cerita ni!

hahahah..
itulah sedikit pandangan saya terhadap cerita ni
ni la cerita yang paling saya suka selepas cerita hindustan lakonan shahid kapoor
*shahid...saya nak kawin dengan awak*

mula la aku nak melalut ni..
kang tak naya jer bagi pandangan pasal cerita hindustan
(abg ed...saya tak berniat nak lawan blog anda..siapalah saya)
ok...dah habis..

conclusion:(kata dah habis..conclusion mende lagi?)
SIla tengok hARRY POTTER>>
DARI NO 1- NO 6
Dan semua cerita hindustan lakonan SHAHID KAPOOR...

p/s: panjang kan entry kali ni?hahahahah

7 tweet2:

jigsaw said...

knape shahid kapoor?
knape bkn SRK?
demyu!!!

widda_me said...

jigsaw: hahahha..
SRK dh kawin..
shahid blum lg..
si i ada chance

hahhahah

IkaN EmaS said...

ooo.... bab cium wida suke la tu???

NaZZy Hall said...

wida, aku jua dh khatam buku harry potter...
spoiler utk ko, dlm filem kali ni ada yg akan mati...
sapa? ko tgk r sdri...
cita kali pasal harry jumpa buku yg ditulis half blood prince tu...

sapa half blood prince?
ko tgk r sdri...
lalalalallalaaa, ak xmnat pn harry potter..
tp buku dia smua ak dh baca~

Maya Helmi said...

mende harry potter tue?
cam xbest jerrr...
hahahahaha...

widda_me said...

ie : eeeeeeee..sbb cium2 2 lah wida xsuka harry potter 5..

abg naz : wida dh tau sp mati..tgok dlm blog abg ed...hahahahah

kak maya : best la,,,nnt kita tgok semua harry potter yg ada sama2 ek..leh brangan2 cm wida nnt..

shandye. said...

caption gambar aku dgn shia bufbuf tu salah la nok.

masa tu optimus dh kiok kot. cit. tu scene masa aku dgn shia bufbuf lari dari pegawai agama sbb bersto'et blakang stadium ukm. oops.

haha...