BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 19, 2010

Lets Cook bebeyh!!!!!

menjadi aku...adalah orang yang suka masak...
kalau dok rumah kalau dengar mak cakap

"abang...bawak anak makan kat kedai jom..kesian dia asik makan kat rumah"

aku mesti terjerit2 taknak tapi at last kena pergi jugak sebabnya mak mesti kata

"tak nak sudah..mak takmau beli apa2...mak tutup dapor gas semua awid toksah dok makan apa.."

fineeeee.....
sebenarnya mak tu bukan kesian kat aku tapi dia yang nak makan kat luar...hahahahah

tapi kadang2 je lah makan kat luar sebab kitorang memang tak suka makan kat luar...
aku ngan acik terutamanya..kalau mak kata

"acik..hari ni mak beli lauk kat kedai nahhhh"

acik jawab "mak..kat KL hari2 makan lauk kedai"

and mak pun masak dengan redha untuk tengah hari anak2 mengangkang tido dengan rela bangun bukak tudung saji jer nak makan...

and aku suka memasak...sedap tak sedap belakang kira...
janji aku nak masak gak..tak sedap and takdak sapa makan kita buang!!!!
sambil buang sambil hempas pinggan cakap kuat

"lepas ni awid takmau masak dah...jangan harap nak masuk dapur etc etc"

so lama2 kalau masak tak sedap akan jadi sedap...
abah kalau anak2 masak redha je lah telan..
tapi selalu sedap la...
nak makan nasi goreng aku la yang masak..
nak makan kuih kakak aku lah...
yang lain2 mak lah..hahahahaha...

setengah2 mak tak suka anak dia masuk dapur...
sesetengah mak paksa anak masuk dapur..
mak aku dua2 tak...
dia nak uji kewanitaan dan sifat kemanusiaan anak nak tolong ke tak kat dapur...
takpe tak pandai...janji ada rasa nak tolong...
kakak dulu before kahwin tak berapa pandai masak...
tapi mak tak pernah marah...
janji mau cuba...
see tengok skang dah pandai gila siap boleh meniaga....
aku pun tak pandai...
tapi sekurang2 nya bila orang datang rumah mak aku boleh bersembang dengan senangnya tanpa perlu pikir nak masak apa sebab aku yang bersilat kat dapor...


ikan cencaru sumbat sambal bakar + sambal tumis telur +masak lemak ikan bawal + ayam goreng + sayur kobis goreng kunyit

cencaru sumbat bakar

pizza roti (sebab tak pandai buat doh..tak tau takpe..janji cuba!!!!)

ayam blackpepper + sambal goreng kentang + sambal tumis bawal + kobis

ikan bawal dalam sambal tak nampak sebab acik makan nasi tak nampak nasi..nampak sambal jer...
nasi lemak


itu semua kat rumah acik..masak without guide from anyone melainkan call jerit2 tanya mak if tak tahu...


and ni masak bersama mommy and kakak waktu open house...saya dapat tangkap gambar sikit je lah sebab saya sibuk kat dapur....and tak semua makanan saya boleh tangkap...

sambal tumis terung kecik with ikan bilis...

asam pedas keladi with ubi(telan air liur.....)

gulai pisang

ulaman + sambal belacan + tempoyak + telur masin + nasi ulam (bawah penutup merah)



ok ni i tak masak..tapi nak...eskrem mcd!!!!!!!!!!!!!!!!!


ok..now kena study even takleh sebab today mak tak call or mesej i...sedih sangat...tunggu mak call sampai tertidor bangun balik and tidor balik....

3 tweet2:

Nazrin Saad said...

okay widda. gua nak kawen dgn lu.

ashraf said...

ikan cecncaru sumbat bakar tu memang menguji iman aku

nurulamelyna said...

AHHHHHHHH TERLIOQQQ !!!