BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 21, 2011

Tiada lagi kenangan indah bersama

official nya budak2 bio marin dah habis exam...
aku bukan bio marin...
aku oseanografi...
dalam kos aku ada dua major....satu bio marin and satu oseanografi...
so diorang dah habis...
kitorang hazab lagi minggu depan 3 paper...+ tesis tak settle lagi untuk aku...

sebenarnya aku nak cakap yang aku akan rindu diorang ni sampai bila2...
even aku jarang spend masa dengan diorang tapi diorang tetap ingat aku...
masa aku kan kebanyakkanya pergi teater....
pastu bila diroang ajak keluar mesti aku ada hal..
kadang2 rasa bersalah la jugak....tapi nak buat camner..huhuu

bawah ni ada la gambar kitorang berjaya spend masa sepenuhnya for atleast seminggu for one year tanpa pergi kelas...
tido sama2,makan sama2,mandi sama2,berenang sama2,gelak sama2..

tioman island (permulaan baru dalam hidup masing2)

time ni baru nak kenal...
berkenalan semua nak dalam air...
time2 berenang tanya nama...boleh????
time ni takde majoring lagi so semua sama2...1st year 2nd sem baru start majoring...





3rd year (aku tak tau nak caption apa)

redang island

memang paling best sebab kitorang la kakak abang paling besar time fieldwork..
kitorang la dapat konker makanan...hahahah(aku suka part ni)
kitorang la dapat port khemah paling best...
and ni la tahun pertama aku tido dalam khemah time hujan and air masuk khemah time tido memang nahas diri...
redha jer bangun esok dapat tido chalet..sila jeles bagi sapa2 khemah dia tak masuk air...




2nd year.....
tinggi island...

curik buah kelapa la yang paling best...
pulau ni tempat tidor dia lah yang paling best...
bukan khemah...
dapat tidor dalam dewan tertutup yang ada aircond..
takyah ko nak ginjat2 kaki habis mandi laut takut khemah basah..
kau redah jer...

and kat sini ada banyak resort yang macam ditinggalkan..ngeri..
and banyak buah kelapa yang ditinggalkan jugak..tak ngeri..
maka amik dengan mintak dalam hati..
"atok nenek...anak cucu nak mintak buah nyok sikit nak minum"..
and bila dah banyak sangat aku curik ada yang mandi air nyok...
lantak..

pulau ni redup jerrr...
tak panas pun..pokok besar2..tak macam kat tioman..panas yang hamat..
aku balik pun hitam melekat..tension!!!!


mersing beach...

ni untuk trip tiga hari time second year untuk amik sampel sikit2...
budak2 osean amik sampel untuk kimia and geologi marin...
budak2 bio untuk kimia , bio and apa ntah pasal ikan....aku tak mahir bab2 ikan ni..
aku kenal ikan jerung ,and ikan2 yang mak aku masak..itu je lah..




nampak bantal tu???sayang ok...
letak dalam stor tahun lepas and hilang bila bukak sem...benci!!!

aku sebenarnya malas gila nak susun2 ikut tahun..
kau pandai2 la susun otak kau...

mesti orang yang bukan budak2 marin tanya kos apa la kitorang ni bla2 bla..
jadi nelayan ke apa kerr...
nelayan tu option terakhir....
nak tahu ko cari la sendiri..memang aku malas nak cerita..
berbuih dah jari ni menaip pasal kos ni..
ko godek2 balik and search pasal kos aku...
tak pun email jer aku..nanti aku forward email pensyarah2 aku..ok???

kehadapan rakan2 tersayang..
apa2 pun sila ingat saya..
kahwin sila jemput..aku datang ke tak itu aku punya pasal..korang tak ajak aku pijak..

sebenarnya nak buat entry nangis2 konon..
tapi aku dah nangis teruk minggu lepas sebab tesis so aku tengah reload air mata balik..
and now tak habis reload lagi so tak leh nak buat entry nangis2...


i love you mariners...acecececece....
sila sayang saya jugak....

bye2..
aku ada lagi 3 paper and tesis selambak...

3 tweet2:

e'in said...

nti rndu nak dgr cter2 wida n popia wida..ngan ngk wida nari korea..huk3~

wida kn p'lipur lara..wida pon nti dah smpai seru, jemput e'in..jgn xjmput..

btw,thanx cter2 korea uh..hehe~

chayokkk!!!wida, kuat!!..prof, sje ngusik jeh..abaikan jeh.. :)

w.@.W.a said...

mesti rindu nk gelak2 usik wida kan...rindu nak pnggil bonda..rindu nak semua2 la...ape pon, sekali kite kenal sbgai mariners, kite tetap mariners selamanya....;)

a said...

alalalala....
sedihnye nak dikenangkan...