BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 2, 2009

tragedi 2(berlaku sebelum tragedi 1)

hmm....kejadian ni berlaku pada 18 mei..
hari aku nak blik umah..
naik train lak 2...best...weeeee
ok2....mengikut perancangan awal spttnya aku,wani,belangkas(bukn nama sbnar),cencurut(bukn nama sbnar) akn bertolak ke alamanda dahulu sblum bertolak ke kl central..tp rancangan batal di atas sbb2 yg x dpt dielakkn..
lalu jam 4.30 ptg..kami berempat bertolak ke kl cntral dgn harapan akn tiba awal di sana dan wani dapat "berbuka puasa" di sana..

dlm perjalann...kami bertmbung dgn org kenamaan bersama bala tenteranya....maka jem la jalan itu.....cencurut,belangkas n wani mula naik hot dgn peristiwa tersebut....ak?msti la cool...ak kn cool orgnya...hehehehhe...tp dlm so hot n your cold 2 kitorang stil meneruskan perjalann ......
sesampai shj di sana................

SUDDENLY

dum(bunyi pintu kete tutup)
ops!!!!kunci kete tertgl dlm kete.....
bermula la episod gelabah ak bersama dengan 3 sahabat ku ini...
sementara cencurut dan belangkas(bukn nama sebenar) sdg mengorek2 pintu kereta tersebut
aku dan wani memberi sokongan padu pada mereka di bawah bumbung bus stop yg jraknya HANYAlah 2 meter dari tempat kereta di 'park'......hehehehehe..
penting tugas aku dan wani sbb jg2 harta2 aku dan cencurut(bukn nama sbnar)...
seterusnya apabila si cencurut semakin gelabah...kegelabahan ak bertambah...lalu kami ke kedai buku di dlam kl cntral utk mmbeli pembaris plastik yang bernilai RM1.90....tahu apa yg terjd sewaktu mahu melangkah keluar dr kedai tersebut?
si cencurut(bukn nama sbnar) berhnti sbntr melihat majalah yg ada muka lelaki..
ops..bukn bermkna cencurut gay...
cencurut cuma suka dgn cerita tersebut..sgt suka!....
dlm hati aku..."hai mamat ni..smpat plak usha majalah ni..wani dgn belangkas(bukn nama sbnr) sbuk mngu bahan nk mngorek2 kete.."
ok...usaha mngorek pintu kereta ditruskan..
dimulakan dgn penbaris plastik...ops!belangkas dan cencurut(bukn nama sbnr) terlpas pembaris e2...msuklah di dlm kereta....
kemudian usaha dgn pembaris besi yang bernilai RM4.90
msih tidak berjaya...
akhirnya kami berjaya memngorek pintu itu dgn bantuan dr ramai org dan bahan2 td bersama dgn garfu food court kl cntral...
after that...ak pn berpisah dgn mreka....ak nk blik...weeeeeeeeeeeeeee
kisah di dlm train....
ak duduk di sebelah lelaki...
hmmm...best ke x ek???ntah la....
tba2...
degedugedugedu(bunyi train cm terberhenti2 la..e2 pn x phm..)
mamat sebelah ak cm tkut jer bunyi 2....
ak pun ckp
"rlex....biasa la train mcm ni...biasakn dr ek"
dia tersenyum2 sipu...
kemudian aku mnonton movie spongebob the movie..
terkekek2 ak gelak dlm train..tgok2..org sblah aku pun tumpang terkekek2 jugak...
hmm..nk wat cmner...ak bg je la dia terkekek2 dgn aku kan...
dh hbs movie mamat sblah aku pn tdo..
ak rs dia mgharapkan movie lain...tp hakikatnya aku main game...n dia xleh nak berkekek2 lg dgn aku...lalu dia tdo...
ak pn tdo la jugak..tp terjaga2 ...xla senyenyak org keliling ak...
ak dpt main mcm2 game...pergh..gler best..
game yg plg best game yg kartun menari2 bla kita tkan skrin 2..hehehheh
setelah tiba di bukit mertajam...baru ku tahu yg mamat sblah aku sedestinasi dgn aku....
aku pun berkenalan dgn beliau..
yang aku hairan...di bibir mungilnya(mungil ke?sj jer wat pyedap ayat...)slalu kdgrn ayat ini "hurmmm mcam best jerkkkk"....ayat ini slalu kak maya n abg redziz sebutkan(bukn nama sbnar)..stlah diselidik..rupa2nya mereka kawan baik....
ok....setelah puas menempuh angin kuat yang sejuk di dalam bas,kami selamat tiba di destinasi utama kami iaitu kulim..kemudian kami mengambil haluan masing2...mamat e2 ke belakang stadium...dan aku ke belakang sekolah rendah....

p/s:cerita ini hanyalah rekaan semata2..tiada kaitan antara sapa2 pun....aku suka menulis skang ni...2 yg ska reka2 cte 2...

2 tweet2:

FiLKEeDa'S BeBeLan.. said...

cet..hasema cite muhunggg!hahahaha

widda_me said...

dayah jeles ak dpt reka cter2 cmni..wahahah