BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 29, 2010

Iftar , swimming ,shopping at jalan TAR in a night

today....
i mean semalam...
girlfren acik datang...
do programnya nak masak2 sama2..
tapi dia terlambat makanya aku start masak dulu...
masak sambal tumis ikan bilis,sayur kobis , and kak nora datang masak lemak cili api ikan bawal...
then berbuka bersama2 dengan kawan acik kak lia and abg rudy..
then semua sekali 5 orang...
acik siap call cakap kat kawan dia

"eh....takyah la beli apa2..adik aku masak..."

yer acik..saya start masak pukul 6.30.....
nasib pakar...maka sejam pun dah siap...
siap dapat pujian lagi hokey!!!!



then bila kak nora datang aku ngadu2 ya
ng nak mandi kolam then dia cakap dia nak teman..
jadinya yea!!!!

tapi kitorang berdua jer..yang lagi tiga tak nak..
jadi takleh bawak kamera turun...
takut kang main lawan2 selam then naik2 kamera dah takde...



gambar lepas mandi kat cermin bessar bilik wardrobe acik..kepala takleh..tak pakai tudung...

then kak lia and abg rudy ajak pergi jalan tar...
since aku tak pernah pegi sana maka gedik lebih...
acik pulak hulur rm100 maka suka lah!!!
tak yah cucuk2 lagi...

kak lia cakap nak beli pelita and lampu kelip2...



this is kak lia and abg rudy..yang sipi2 tudung hitam tu kak nora...
wahhhh..saja kan nak suprise suspen bagi muka gf acik sipi2 kan???


ni makhluk2 kat depan kedai lampu tu

but then kitorang gi beli tudung
jalan dengan kak nora and kak lia memang aku tak pernah alami dalam sejarah shopping aku...
kalau keluar dengan kakak or kawan2 semua jenis jalan slow2..belek satu2

dengan diorang punya la speed..
sebab nak pergi kedai yang dituju..
siap bagi recommend kat aku kedai tudung sebab kakak pesan tudung sampai bersilang2 tangan..

"sana awid...sana...eh2..tak..sini2..."

and sebab terlalu macam aku pun jadi laju2 gerak beli2 komen2 bayar..
tak sempat nak begamabar...
otw balik rahaizul(acik) nak beli sejadah sebab dia dah niat nak sedekah untuk saf kat masjid baru kat area rumah dia

fineeeee..
jalan lagi...


yang macam myanmar ni lah abang saya..
tak faham nape orang selalu salah pandang cakap dia hensem...geli!!!



merah : abang rudy...purple :kak lia ..black:acik


waaahhhh...
misteri lagi GF abang sendiri...

amik la..tengok la


tahan jer ek muka kak nora aku lean atas dia...
redha la..berani nak marah bakal adik ipar kannn????
yang bertudung hitam awning biru tu lah gf acik..
kecik..kurus....1/3 jer dari saya...



me-kak nora-kak lia

acik survey sejadah

berbincang..para warga tua

bayar.....

ni lah hasil aku malam ni.....
4 shawl....3 tudung malas....1 syria....all=rm40
only 3 shawl for me..
yg lain to mommy and kakak



and now berjaga sebab i have to cook for sahur...
kak lia and abg rudy stay sini...
since diorang tetamu takkan nak suruh diorang masak..
maka adik rahaizul and hasmawati yang comel inilah yang akan masak..
mentang2 tadi masak kena puji terus semangat nak masak sahur...


i sayang nak tutup blog...how??

1 tweet2:

@ku d! sin!e said...

lom shopping raye lagi..
jgn la tutp blog....