BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 27, 2009

AKTIVITI WAKTU CUTI....

apa aktiviti waktu cuti korang???
(ceh..mentang2 aku baru balik)
aku???
hmm...not too much fun in activities..i mean outdoor activities..
indoor???hahahaha...best...
antaranya menengok tv...memasak..memakan..mentido..membesar...dan apa2 lagi mem yang tak keluarkan peluh..
sangat2 indoor kan aktiviti aku???sangatlah pemalas sepanjang cuti..
tapi minggu raya sangat penat...aku kehulu hilir wat itu ini..
bersilat ok masak ,ngidang, basuh pinggan,motong sayur,bergaduh dengan gedik and gegeh ,kemas bilik segalanya lah...
almaklumlah tetamu memenuhi rumah ku syurgaku kan...
menu makanan...nasi ayam je yang aku mampu senaraikan..yang menu malam esoknya aku malas nak cter..banyak ngat

pas tuh gi dok umah kakak seminggu jadi orang gaji jap..

jaga anak buah aku...

*cubaan membuat love dgn tgn..*

YA ALLAH.macam ni ker perasaan jaga anak??
aku puas mengamuk sampai macam nak hilang suara jerit sana sini bagi satu taman dengar tapi takmo dengar kata..
tarik telinga kang cabut telinga..
kurung bilik air kang jadi derhaka kat kakak lak kurung anak dia..
berleter panjang2 suruh baca buku last2 tengok nenek kebaya....*nangis*
last2 sekali aku tido jer...malas nak cakap apa...
tapi takde diorang sunyi..hahahaha...so nak macam mana??

dah balik umah mak mula lah aktiviti indoor aku balik..
baju pun dah makin ketat..memang dem!!!

*muka orang gaji kat umah..perasaan tak aku ada lesung pipit???datang dari mana entah*

aku tak kuar tengok wayang langsung ok selama sebulan..mahupun makan kfc or mcd..
sekali jer kuar makan ngan kawan kat kulim landmark city....sekali tu jelah...SEKALI JER OK!!!ok2...dua kali.....
kat umah takleh nak tengok wayang...curfew pukul 11...gelabah kawan aku hantar aku balik umah sebab curfew kul 11 kan...kat sini xde curfew..hahahahaha

mak abah keje...cuti jumaat jer...
aku lak jumaat adalah hari untuk rehat dari tak bangun awal sebab hari2 lain kena bangun awal sebab nak kemas umah tambah masak untuk mak abah
jadi jumaat tidooooooooooooo jer...
sebab utamanya lak jauh ok nak gi tengok wayang tuh..setengah jam baru sampai...malas aku...
takdak kawan lak kat kulim...aku tak rapat dengan sepupupapat aku...
nak ajak mak aku tengok wayang???jangan harap..
ajak dia shopping kain ke,langsir ke dia nak la..aku nak gi kamdar??nagoya??buang masa!
so cuti adalah membosankan...
yang bestnya takyah jalan jauh2 gi kelas..tak yah pkey duit takde nak makan...
hahahaha..boleh sakat mak aku ...heaven!!!!

owh!!!baru ingat..takdela bosan sangat!!
aku cat bilik aku..hahahha..itu yang best..sebab perasaan membuat anak buah aku jeles adalah puas...sangat puas!

*entry bilik di cat akan diupdate*

p/s:lagi 2 3 tahun alamatnya aku takleh la nak ngutuk syasya dalam blog sebabnya dia mesti boleh membaca...
so nanti kalau abah dia tunjuk blog aku tak ke naya.
cekap ok komputer budak tuh...main game alice greenfingers tuh dengan mudahnya..game songebob sume...aku baru level 8 dia dah 10...

4 tweet2:

imHepPie said...

ko mmg xley jdi bisness partner aku tyme aku bukak nursery nnti mati la ko lanyak bebudak tu nnti wahaha

widda_me said...

@imheppie:aku penyayang la weh....mana ada buli budak2...
rasa jer mcm nk buat...tp x buat...hbs kuat aku berleter jer

cik EPAL said...

dah lama tak main game :D

widda_me said...

@CIK EPAL€:
main la...best!!