BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 15, 2009

ApakH RAGAm ANDA semasa BAYI????

bayi????
ko tau tak apa ragam ko waktu bayi???
aku tau....tapi mak abah kakak and acik cter..kalau diorang tpu aku pun tipu la korang ea..

waktu zaman kanak2 dulu...aku adalah manusia yang mendapat anugerah paling banyak menangis di asia tenggara..
asal je pukul 8 malam....aku akan mula menangis...mak aku kata bukan menmangis..tapi teriak..
maksudnya menangis sambil jerit2...sebab tu la suara aku macam jantan..sebab dulu suka jerit2...
sebab aku nangis???manalah aku tahu...
mak aku puas tanya aku waktu kecik2 asal aku nangis..mak aku tanya..aku jawab...WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..
maka nak tanya lagi ker???
mak abah sampai pening kepala la kan nak jaga aku malam2..
abah sampai eksiden la sebab asik pkey pasal aku jer..
ala...macam cter p ramlee ahmad albab tu...
dah la abah aku memang ramli...bezanya mak aku tak nama saloma jer..
tapi sekurang2nya ahmad albab tu atok dia ketuk2 pintu terus diam..
aku nih???bukan takat pintu...tong gas,kolah,besen,periuk kadang kepala aku gak mak aku ketuk tapi tak diam2...
nasib mak aku tak letak nama aku siti KETEGAQ(degil)..
kalau tak mau url blog aku ketegaqme.blogspot kan????
dah tu sume panggil aku GAQ!!!...euw!!!
i love my name now...no need nak tukar2 nama komersial ini..

dah tu plak..mommy and daddy i(berangan cam kaya plak ) keje waktu i kecik2..
especially after abang zam kembali ke rahmatullah
mak memang nak keje sebab dia tak nak dok umah and asik ingat abang zam..
.so pada siang hari..aku dijaga dengan gagahnya oleh kakak..
dia lah yang gigih menjaga pada siang hari..takyah nak puji kata masa kanak2 dia terganggu sebab jaga aku..
dia stil lagi memenuhi hari2 dia dia dengan keseronokkan...
mana tak nyer...dia gi main masak2 dengan kawan...sapa jadi baby????sapa???????aku gak weyh!!!!
aku kena berlakon jadi anak dia and berlakon makan pasir2 yang dia masak tuh..sabor je kan???

dah tu..ada kisah tragis ..huuhu..dulu kan baby pakai lampin yang pakai safety pin tu kan???
di sebabkan SAFE nyer safety pin tu..maka perut aku tercucuk oleh kakak ku...disebabkan wanita gagah itu takut darah..
dia tak bukak balik pin tuh and terus pakaikan baju..bila mak aku balik dia wat derkkkk jer ..macam tak salah..
then kawan kakak aku yang dok main masak2 sekali tuh yang gitau..
amik ko...mak aku bukak jer baju aku..darah memenuhi lampin..sian aku kan..
nasib la baby skang pakai pampers...kalau tak dah lama aku qhojoh(cucuk) perut anak aku dulu...

ha..itu kisah aku...tak lagi kisah kakak aku...
ish awatlah ska nar ngutuk kakak sendiri skang???
dia je leh wat modal ngutuk..
acik kang wat modal ngutuk slalu ,,,,dia ugut xmo bagi duit belanja..payah ar camnih kan

3 tweet2:

Sharinginfoz said...

hmmm, rasanya suka merenget..... nangis le...

N. Amely said...

perh, saket tuu kene cocok perut dgn pin ;|

widda_me said...

@sharinginfoz:hahaha...menangis perkara biasa...tapi klu ngis cam sy ni lain la cter..mmg luar biasa

@N.amely:agak;la...skit gila kowt..klu time tuh boleh mumpah dh lama boleh mnyumpah