BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 21, 2009

OraNG Suka KATA

orang suka kata saya manja

sebenarnya...saya ni tak manja langsung...tapi mak saya yang manjakan saya..ayah saya pun manjakan saya..nak buat macam mana anak perempuan bongsu kan???
tapi orang asik kata saya ni manja..alasannya sebabnya saya call mak hari2...itu manjakah??
bukan itu bukan manja..bila saya tak call mak saya rasa derhaka..jadi kena call la kan..lagipun sia2 guna family plan kalau tak guna..
percaya lah..bila saya tulis camni orang akan kata "ko tuh memang tak ngaku manja..salahkan mak ayah ko lak"
helo..manja itu macam kakak...dok paling jauh ngan mak pun 50 km jer..aku nih???jauh ok bangi and kulim tuh..
ingat bangi and kulim tuh macam umah aku dengan kedai apollo dekat umah ker???

orang suka kata saya kuat makan

yang ni macam susah dinafikan la jugak kadang...tapi kadang tuh aku kuat makan bukan salah aku..
cuba bayangkan...cepat bayangkan!!!!
mak aku masak..bila aku dah kenyang and aku cakap takmo makan akan cakap...
"sapa la yang nak habiskan mak masak penat2 nih...kena buang la gamaknya nih kan abang?"
so korang nak aku buat apa???nak dengar mak aku cakap masuk telinga kiri kuar telinga kanan or aku makan???
jawapan nyer korang pkey la sendiri..malas nak gitau
dah tuh plak...bila orang belanja korang makan,korang nak tolak tak????buatnya belanja carls jr ke....sushi king ker..
ko nak tolak lagi???hmmm....jawapan nyer pkey la sendiri..tak yah aku gitau..

orang suka kata saya malas

ni takyah tunggu orang lain cakap la kan....mak aku sudahlah...
dia tanya nape kadang2 aku malas kemas bilik...
bukan takmo kemas...ko bayangkan lah...
contoh2..aku buat macam tangga2 dalam bilik untuk susun aku nyer anak patung...bukan sikit ek tedy bear..
dari sebesar2 anak buah aku sampai la ke sekecil2 keychain tuh aku susun atas tangga2 tuh..
asal anak buah aku balik...bilik aku tuh dah tak nampak tangga ...dah macam rumah tumpangan...anak patung sana sini..
dengan kain lapik tangga tuh pun hilang kemana2..
ko nak kemas lagi kalau ko kemas pun macam mana pun bila ko marah diorang selerak kan bilik ko???
then dengar mak ko cakap..."takpela....budak2...nanti leh kemas balik"

see?????PILIH KASIH!

orang suka kata saya sengal

yang ni pun tak paham...asal aku cakap apa2..asal aku buat apa2..orang akan cakap.."ko sengal la wida"
even sampai skang aku tak faham maksud sengal tuh apa...tuh aku jarang guna..tapi orang asik cakap aku sengal..
malas nak pkey

orang suka kata kaki saya kecik

hmm..kaki kecik memang tak pelik...tapi bila badan bulat tapi kaki saiz 6 orang kata pelik...
hello!!!!aku dicipta berkaki model tapi berbadan kartun pooh camner...
nak aku extend kaki aku jadi besar ker...
tau tak nape kaki aku kecik???
sebab aku ada harapan nak kurus...(harapan???)
*sambil buat hara butt dance..lalalalalalalala*

orang suka kata saya membazir

yang ni takleh nak defend diri..diam jer..

orang suka kata saya comel

senyum dan tersipu2...


dah???puas hati???korang suka kata apa lagi pasal aku???meh cni aku explain satu2....

5 tweet2:

imHepPie said...

skang ak paham smua yg ko kata bukan tu adalah benar semata mata kan

widda_me said...

@inheppie:tidakkkkk!!!!!!!

Haelius...Hailey...Hai Li... said...

perasan je lebih...hehe...wakakaka....

Moharin Mukriz said...

ummm...
alasan yang kukuh
cuma yang last tu....
emmmmm...
emmmmm...
org kata ke widda yg kata?
hahaha gurau je..

widda_me said...

@haeliy:dengki

@moharin mukhriz:

hahahahahaha