BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 3, 2009

apa DOSA seorang ADIK????

aku terfikir nak buat entry ni bila baca blog ynaa

hmm....apa nasib seorang adik????
i mean bongsu....

bila abang/kakak dia balik dari u/keje/sekolah
contoh perbualan :

abang: awid...iron baju acik...
adik : awid malas la.....
abang: ala..acik ni mana ada adik lain lagi selain awid..awid la adik lelaki..awid la adik perempuan...
adik : ye largh!(dengan muka tak puas hati)

bila baju dah di iron

abang: ni iron ke tak ni??
adik : iron la!tak nampak ker awid bersungguh2 iron baju acik tadi?
abang: kalau tak ikhlas..tak payah iron
adik : %&%$$#$%$#%^%&%^$%$##%^%*^%*^(menyumpah dalam hati)

sebelum abang balik ke u/keje/sekolah

abang: nah!amik rm20 ni..upah iron baju acik hari tu...walaupun tak ikhlas
adik : terima kasih(dengan muka tersengih2)..
*contoh abang yang tengah gelakkan adik:sekadar gambar hiasan*

-------------------------------------------------------------------------------------------------

bila abang/kakak lapar di malam hari

contoh perbualan:
kakak bangun sebab nak pergi toilet...

kakak : weh!awid dok bising apa ni masak malam2 buta??
adik : masak nasi goreng patayya(baik makan nasi malam2 menggemukkan saya..
(sila jangan tegur)

balik dari toilet

kakak : hmm...nak sikit...
adik : ambiklah..
kakak : hmm..bila nak buat nasi goren patayya kita nak bungkus telur ni kita kena
bla bla bla bla bla bla bla(memberi tips memasak di pagi2 buta)(sambil makan nasi)
adik : baik...
kakak : kakak nak tdoq balik..jangan tidoq lambat..gud nite(lalu meninggalkan pinggan)
adik : ^%%$#$W#@%%^&%$&^$&%$(menyumpah dalam hati)
kakak..habis nasi awid....
kakak : tak baik berkira dengan kakak sendiri..dah..pegi tido...

paginya

kakak : awid..bangun..kakak masak char koey teow
adik : hoorey!!!!awid suka makan!!!

*contoh kakak dan adik:sekadar gambar hiasan*
-------------------------------------------------------------------------------------------------

semua cerita di atas adalah cerita benar..
bukan palsu..
cuma nama jer bukan nama sebenar
tapi tak bermakna aku protes menjadi seorang adik atau anak bongsu...
aku dengan adik beradik aku ok jer...
huhuhuu.aku selalu dimanjakan....
bukan aku yang manja ok.. tapi
AKU SELALU DIMANJAKAN
diulang : AKU SELALU DIMANJAKAN
semua orang manjakan aku..
kakak,abang,mak,abah..even abang ipar..
tapi semenjak manusia berdua ni dilahirkan....
aku dah kurang manja...
siapa???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

*si gedik(kiri) & si gegeh(kanan)*

budak dua ni lah yang buat aku kurang manja
antara contoh aku kurang manja
pergi shopping dengan mak
tujuan:beli baju dekat aku

contoh perbualan:
aku :mak..baju ni cantik tak..
mak:ok jer(mata tengok sesuatu)
mak:awid..baju ni cantik tak kat sya nsara
awid:(down)..cantik.....

contoh perbualan :
aku: mak..masak bihun sup..
mak:hmm..esok la.....(tiba2 amik fon)
--------
aku:mak call sapa tadi??
mak:kakak hang...sebut pasal bihun sup teringat kat dua budak nakal 2
p/s:budak nakal mrujuk kpd budak kecik di atas

jadi
aku dah kurang manja skang..
tapi takpe....
aku still happy..
dengan kehadiran dua budak nakal tu dalam family aku..
aku lagi happy..
ah...malas nak taip dah....
nak pergi kelas statistik..bye!

P/S :contoh aku kebanyakkannya pasal makan....hee..nampak sangat aku kuat makan..hahah
ada aku kisah?????





2 tweet2:

c0nan_syuxuky said...

salam..first..salam singgah..
huhu..bunyi cam best jer ada adk beradik..leyh main tembak2..gado2.gusti2..smackdown2..
py hidup sorang2 ni cm org gila jer..
bosan..cakap..cakap sesorang..
huhu...

widda_me said...

@conan_syuxuky:laaa...np???anak tunggal ker????hmm....msti manaj