BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 15, 2009

senarai-untuk-mak-masak-bila-anak-manja-mak-balik-rumah-raya-ni-tanpa-bantahan

ok...
setiap hari i call my mum over an hour...twice a day...
so abang i terpaksa buat family plan(5 + 1) bagi mngelakkan topup maxis jadi rm700 sebulan..
jadi dia belikan no celcom to mak,kak,aku,dia(acik),n of course gf dia(shizuka)...
kak shizuka(aku xde gambar kak shizuka nak letak cni la...and tak tahu nape my sengal-perasan-hensem-dan-hawt-kemana2-pergi-akan-ada-orang-mintak-sign-kat-dada-atau-tempat2-tak-sepatutnya BRO suruh aku panggil awek dia shizuka..mungkin abang aku rasa dia nobita...
BTW..nab..jangan kecewa..abang kami dah berpunya..hampa cari acik orang lain..lagipun kami tak mau berkak ipar kan hampa..)

ok..entry ni bukan pasal kak shizuka yang pandai masak kek (akak..plz...i want cheese cake)dan jual cupcakes yang sedap(abang aku kata)
ni pasal ------->>>baca tajuk balik

setiap hari call mak , aku akan tanya

"mak..masak apa hari ni..."(MOOD BULAN TAK POSA)
"mak..buka posa ngan apa hari ni.."(MOOD BULAN POSA)

jadi my mom suruh buat list nak makan apa over a week aku dok umah nanti
supaya dia tak payah nak kejut aku sampai tendang2 pintu sebab aku sengaja kunci pintu bilik sebab anak buah aku suka datang kejutkan aku dengan penuh kekejaman...
anak buah aku akan kejutkan dengan ugutan akan patahkan spek mata aku kalau tak bangun..
tak pun akan suruh ibu dia(kakak i) buatkan air sabun dan percik2 kan dekat muka ...
takpun tutup kipas(okey..yang ni memang sangat marah)..
gerak hari2 pukul 10 pagi...mengong2 anak buah aku gerak awal2 gitu di atas tilam empuk bilik sendiri...
maka aku akan bangun macam hulkhogan kejar diorang satu rumah dan lempar masuk dalam kolam lintah(okey..yang ni tipu..and aku tak buat perusahaan lintah di rumah..tak yah nak tanya2 di kemudian hari)
dah melalut sangat panjang...
dari entry list dah jadi entry cara2 kekejaman kanak2 terhadap gadis comel suci ini(aku lah tu)
sambung...kat mana tadi??
ha!...bila aku ada list makanan nak makan apa,maka mak akan ke pasar pada pagi hari dan terus beli apa2 yang dia nak masak hari tuh....takyah susah nak kejut aku kan??
takyah pening2 kepala...jadi i make a list..
look like list ni untuk lebih seminggu..
ok..so mak...fine the solutions to make it a week..hehehehe

senarai-untuk-mak-masak-bila-anak-manja-mak-balik-rumah-raya-ni-tanpa-bantahan

tomyam
bihun goreng
char koey teow(ni aku masak sendiri la gamaknya)
laksa
nasi daging
daging bakar
nasi ayam
nasi tomato
kueh masalode
kuih karipap
popiah sardin
asam pedas keladi
sambal tumis ikan kayu
nasi lemak
nasi carrot
soto
ayaq nyoq(air kelapa)
kacang kelisa goreng
kailan ikan masin
sayur campur
sambal belacan+tempoyak

sup sayur
ikan kembong masak taucu
ikan goreng yang mak goreng(awid tak nak goreng)
siakap tiga rasa
ikan terobok bakar
jagung rebus
ulam pucuk kopi
ulam pucuk ubi
ulam pucuk kari
ulam daun selom
ulam bendi celur
*ulam ni awid senarai jer...nanti awid pi kutip sendiri bila bangun pukul 2 tengahari...awid nak pi cari ulam dengan syasya..boleh kami sama2 cari pacat bagi kat mak...hahahaahh

mak...ini jer buat masa ni..apa2 nanti awid update lain...mak suruh abah print senarai ni tau sebelum awid balik...
dah tu mak...senarai ni tak termasuk menu raya macam ketupat,rendang,lemang,dan menu rumah terbuka...mak...awid menaip ni sambil telan air liur yang banyak...hahaha...

senarai-barang-idaman-anak-manja-abah-yang-diidamkan

(letak idaman sebab tahu abah takkan tunaikan ..nak gitau pun takut)

kasut vincci
crocs
shawl baru
beg baru
phone baru yang boleh tekan2 dekat cermin dia
cat baru untuk bilik awid( I WANT PINK AND RED)
astro disney(sahaja)
*banyak benda lagi tapi malas awid nak senarai...angan2 jer)

8 tweet2:

imHepPie said...

huhh...nak jadik sunyo la..kaya sket haha...

imHepPie said...
This comment has been removed by the author.
izzahfarhana said...

weh beslah pi kutip ulam pehtu kena geget ng pacat.lama aku x wat.hehe

widda_me said...

@imheppie:
bleh jer...saya nak jd kawan2 nobita jer...xnk enter frame sgt

@izzahfarhana:

jom pi umah aku...banyak pacat..mau?

syafiqah sair said...

wida sengal....
tahu mkn jer....
hukhuk....

MiraSue said...

Demm,Widaa..
Makanan tableh belahhh!
syot sajaaa..

widda_me said...

@syafiqahsair:

hhahahaah..biasalah..makan e2 penting

widda_me said...

@mirasue:

sedap kan???mira buat la stu list gak