BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 2, 2009

ASAL AKU TAKDE LESEN LAGI???

sume blogger ska sangat kan publish post kalau dah dapat lesen..
meh cni aku cter pasal aku yang takde lesen nih dengan muka penuh bangga

aku nih lepas spm dulu berangan2 okey nak amik lesen...
sekali kena hantar plkn..memang hampeh la kan nak amek lesen...
pas tuh before tuh dalam form 4 kowt rasanya...
aku nak naik motor..kakak aku pun ajar la..lagipun abang ipar aku keje modenas..then time tuh tengah promotion moto apa ntah...pas tuh dia kata kalau nak belajar naik moto amik la moto nih..kalau eksiden takpe sebab bawah modenas lagi motor ni..(takpe???memang takpe kat moto..kat aku???dah la i tak kahwin lagi okey)..tapi time nih memang best..hari2 abang ngah bawak balik motor baru..kaler memang tak hengat dunia la kan..cantik...abang aku pulak memang ada darah suka perasan nih bleh jer main pesan kat abang ngah aku..
abang ngah..esok acik nak skuter hijau muda
abang ipar aku ok jer...
giler ar..time tuh motor dah macam kuih tepung talam kat pasar malam..
mak cik..nak kuih ni singggit..makcik nak kuih hijau tuh singgit..

pas tuh aku bila abang ngah hari2 bawak motor baru maka perasaan mahu belajar motor meluap2 lah...belajar atas padang dulu..kejang okey tangan aku bawak motor..bila test atas jalan raya kakak aku dipaksa duduk di belakang oleh ayah aku..dia pun duduk la kat belakang sebagai pembonceng tak berhemah...berleter sebeban jer kat aku atas motor..pas tuh sampai kat BULATAN kakak kata amik kiri....aku yang memang bengap hal arah ni maka amik kanan..maka dengan itu bertembung dengan sebuah kereta...memang dah cuka giler time nih..

aku:kak..ada keta kat depan
kak:brek la!
aku:tak mo!!!takut ni ha...awid pejam mata nah!!
kak:weh!!jangan pejam mata lah!!
aku:dah pejam!!
kakak dengan pantas tolak aku ke depan dan pegang handle moto...dia mengawal dengan hebatnya agar aku dan kakak tidak arwah pada hari itu...

balik2 umah jer kena bebel..lepas tu fobia...bukan fobia nak eksiden tapi fobi kena bebel ngn kakak maka tak berani lagi pegang handle moto...nak start moto pun makan tahun gak aku nak start..
give up..bila orang tanya nape tak amik lesen moto aku dengan bangga cakap..
AWID NAK AMIK LESEN KETE TERUS

fine..amik ko..
skang ko dah 20 pun ko tahu start kete jer...
anak buah aku pun tahu start kete...
dulu semangat aku nak bawak kete memang mebuak tapi disebabkan kawan aku sorang ni aku fobia(tengok..salahkan orang lagi..mula la nak fobia)...

kina...pengalaman dia bawak kete..
time dia nak tukar gear waktu ngah driving test dia buka pegang gear...tapi pegang lutut si tester tuh...ye la..kancil kan kecik jer..
lutut orang sebelah memang la dekat dengan gear tuh...amik ko....dari tukar gear terus tukar lutut...kalau aku mau aku bagi fail jer..tapi sebab tester ruh baik maka dia luluskan kina...

wani lak kena marah2 ngan tester..

aku nih kalau orang marah2 aku bukan boleh...aku memang la bukan macam kakak aku dimana kalau dia tengah belajar kete ada orang marah kat sebelah (suaminya)...
dia berenti kete and turun jalan kaki..
pas tuh laki dia nak buat cter hindustan nak pujuk dia balik lantakla..janji dia puas hati..
kalau aku pulak..aku berenti kete gak..tapi tak turun sebab takut kena tinggal...
tapi aku meraung panggil mak...ha!tak ke naya si tukang ajar kete..
so conclusion nyer aku takmo amik lesen lagi selagi tak sampai seru..
biarlah kakak nak bising2 bebel tentang berdikarinya dia bila ada lesen kete and moto(ada unsur riak disitu)...
aku malas pkey...susah2 call teksi..takde duit jalan kaki...
takpun kalau susah sangat angkat kain sampai paha then tahan je lar kete..tak susah kan???


btw
aku ngah belajar kawal stereng dari seat penumpang sebelah pemandu...
tapi sampai jer kat selekoh aku akan kawal stereng sambil menjerit2...
kawan aku lak boleh biar aku jerit sambil makan aiskrim choco top Mcd AKU!
pAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNGGG!!!!!!!!


*dengan ini saya merasmikan sweater baru protonian!!!YEAY!!!!!

aku yang pilih sweater...
aku yang pilih size...
aku yang pilih jenama...
protonian yang bayar
maka aku ada hak untuk merasmikan...
walaupun bukan sweater aku...
gambar tiada kaitan dengan cter..hahahaha

6 tweet2:

imHepPie said...

aku moto buley la nk mrempit kt lipih nih...kalo keta ampunla x sempat lgi huu

ayeen:) said...

aha.elok la korang.kawen je la terus

widda_me said...

@imheppie:

saya motor tau start jer..huhuhu

@ayeen:
kawen????weh..dh lari dr tjuk entry nih..wida cter psl lesen ...

TrueNo said...

@imHeppie Kat lipih mana best nak merempit.

@widdame tak susah pun amik test kete tu. sy pun baru dapat lesen kete. tapi bwk kete dah jauh dah. dari timur ke barat n ke selatan. sumer dah sampai bwk kete. utara jer aritu bwk separuh jalan jerk. tu time pkai lesen agong. hehehehehe
Tapi yg best tgk org pompuan amik test la. byk kete dok mengaum kat atas bukit. hehehehe

abe long said...

heh....conclution nye tak yah ambik lesen..p beli trus..( mcm la aku ade lesen gak )
hhehhhe tringat lak kat ven opis aku..hancus aku langkar tiang..seb bek bos baek xyah ganti 1 sen pon. keh keh keh

widda_me said...

@trueno: hehehe

@abe long: hahaha...
abg chik...apa yg sy kna beli?