BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, November 14, 2009

KAKAK...

entry ni dibuat khas bukan sempena sister day..
aku saja nak buat pasal budak giler ini...

aku ada 3 jer adik beradik...
dulu 4..tapi ALLAH sayang kan abang aku yang sulung maka dia tarik pergi ..
dah2..xmo sedih2..ni entry ni nak kutuk kakak aku dengan kedasyatan dan kesyaitonan yang melampau...hahahaha..nasib ko lah kak dapat adik cam nih..bila takde idea nak mengHUPDATE blog makan entry mengutuk keluarga sendiri yang dikuarkan...jaga ko acik..lepas ni acik pulak..lalalala..

hasmawati ramli nama diberi(ni lah ayat dia guna waktu tulis biodata and bagi kat laki2 hensem di sekolah)

my kakak is 29 tahun ni...
my acik is 28 tahun ini..
my self is 20 tahun ini...
jauh tak beza???????

mak kata..kakak adalah manusia yang Paaaaaaaaallllllllliiiiiiiinnnnnnnnggggggggggg tak leh nak berenggang dengan mak...
aku???aku haruslah anak yang paling berdikari.....
tapi kalau nak bagi award anak terdegil di abad ini mak mesti konpius nak bagi kat sapa sebabnya tiga2 anak dia degil yang amat...sabar je ek jadi ibu kepada 3 anak gini...

nape kakak takleh berenggang dengan mak??
aku ngomel2 berenggang ni korang tahu tak apa tuh??
berenggang=berjauhan...
kakak dulu waktu form 5..diulang yer form5=17 tahun...anak perempuan sulung yang sepatutnya sangat berdikari pada waktu itu yang punya dua adik ...
dia dipaksa meng'apply'kan diri untuk masuk asrama...asrama dia jaaaaaaaaaaauh dari rumah...
dalam 1o jam minit dari rumah...
jauh kan????abah suruh dia masuk asrama sebab dia nih dok rumah asik kepit ngan mak jer..harus aku yang kuat berkepit dengan mak sebab baru umur 8 tahun kowt...
dan dia MEMASUKKAN diri ke dalam asrama SMKKJ(sek.men.keb.KHIR JOHARI)
dah masuk abah dah beli itu ini kat dia....mak bagi duit la itu lah..

hari pertama=ok..
hari kedua=ok kowt..
hari ketiga=sudah call2 mak mahu balik...
WTF????
hari ketiga=mak angkat call pujuk
hari keempat=mak angkat call pujuk+marah
hari kelima=abah dah angkat sebab mak malas layan dia nangis
hari keenam=abah cabut wayar tepon kat umah(padan muka ko kak)

seee???baru 6 hari ok dok asrama...dalam pada 6 hari tuh abah tengok dia sehari dua kali ok....
dah tuh bila tak dpat call mak makanya acik yang turut bersekolah disitu tapi tak dok asrama dan juga merupakan seorang pengawas menjadi mangsa...
nangis2 ok macam perempuan gila sawan mati laki kat acik di hadapan orang ramai di kawasan kantin..
kalau la orang tak tahu diorang adik beradik mau diorang ingat acik dah buat apa2 kat kakak aku tuh..
.bayangkan lah kan..ok2 cepat bayang..abang aku yang ditugaskan berjaga di kawasan blok kakak aku nih sampai merayu2 kat cgu disiplin tak nak jaga kat situ..
mana tak nya..drama crekarama semua channel tv jadi kang kat ctu...
ok..mission memujuk acik fail..
dah tuh mission seterusnya adalah menghantar surat melalui kawan2 kpada mak...
mak malas nak baca..maka dia hantar kat aku..
.aku nih plak manja ngan kakak..nangis ok baca surat dia..berjurai2 air mata aku..ayat yang aku paling ingat dia tulis adala..
"belajar pandai2 ek..tengokkan mak and abah"....
amek ko...ayat dah bunyi lain macam..harus lah aku nagis..
petang tuh jugak aku suruh abah bawak aku jumpa kakak..dah macam jadi drama hindustan ek waktu gi tengok kakak ..dia nangis peluk aku gila2 time tuh..

kakak..masih ingatkah anda???

selepas beberapa hari...aku pulang dari sekolah aku nampak dia tersadai indah membongkangkan diri di ruang tamu tengok tv...aku tanya..
kakak...cuti ek???bestnya dapat tidoq ngan kakak...
haah..cuti terus....
rupanya2 dia sudah tidak duduk di asrama..nak tau nape??
"mak..baik mak amik kakak balik mak..kalau tak kakak lari dari asrama ikut pagar...baik mak amik sebelum kakak lari"
mak aku apa lagi..kelam kabut dia amek anak dia lah kan....
sampai skang lah benda ni jadi bahan untuk aku and family kutuk kakak aku dengan jayanya...

dah kahwin skang pun sama..nasib la dapat suami yang baik cam tuh..mau ikut perangai dia yang manja amat dengan dia..kalau dapat suami yang jenis "abang..nak balik umah saya boleh" then kena PAAANNNGGG aku tak tahu lah...

aku sangat rapat ok dengan kakak aku...
kalau dulu kecik2 orang tanya sayang sapa??kakak or mak..
aku pilih kakak..time aku kecik2 lah..time tak tahu syurga bawah tapak kaki ibu...
skang ni harus lah mak aku the first one...
time kakak aku nak kahwin dulu aku la yang paling kecewa ok...orang lain hepi..aku nangis kat asrama hari2..(bff aku tahu la)
nasib abg ipar aku pandai amik hati aku..dia belanja aku mcd dengan D masa first time kakak aku kenalkan aku kat abang ngah aku...
skang ni nk belanja mcd????hareeem...aku yang kena buli lagi adalah...

sapa2 mahu pengalamn nak kuar dari asrama dlam masa 2 minggu sila email dia ke

watie.anakmanjamak.com skang...
ataupun ON ANAK MANJA LARI DARI ASRAMA skang ker 22222

p/s:kakak aku ada tabiat buruk time kcik2 dulu..takpe...next sem aku cter..lalalala


inilah kisah pompuan-gemuk-selalu-jer-nak-banding-badan-dia-dengan-aku-time-aku-balik-umah...

8 tweet2:

sI tEDI said...

soo sweet kakak kamu widda.. kem salam yek?

widda_me said...

@si tedi:sweeet??????

hmmm....sweet tang mana cik tedi????

cik EPAL said...

comel both of u..hehehe... ;)

Haelius...Hailey...Hai Li... said...

hehehe...muke sebijik jer...nasib dh kawin...

N. Amely said...

adoi, kak widda, lwk citenye :D

juicy X said...

awid nk taw 1 rahsia x...dh lama kakju pendam taw....sejak kecik lg tw...dh ada peluang ni,bek kakju gitaw jela...

act kan,tym kecik2 dulu,kak ju sgt benci+menyampah+meluat kat awid...(amik ko!!!)sbb awid ada kakak...hehehe...gurau jer...(cuak la tu)

xdela...jz jeles je...sbb awid ade kakak,tp kakju xde...waaaa....xtawla npe dlm byk2 insan,awid gk yg kakju jeles...maybe sbb dlu fmily kiter rapat...awid n kakju sama2 bongsu..bezanya awid ada abg+kakak,tp kakju ada 2 abg...
mmg kakju teringin sgt nk ader kakak dulu...tp tu dulu la...bile dh besar ckit baru kakju sedar betapa specialnya jd anak pompuan tunggal...
tp smpai skrg kakju ingt yg kakju pernah jeles kat awid...huhuhuh

widda_me said...

@cik epal:tq2....hehehe

@haeliy:..hahahha...walaupun beza umur hampir 10 thun tapi selalu dipanggil kembar..so nampak sgt wida tua

@n.amely:hahahah..mmg kakak kak wida ni mmg lawak

@juicy x:
la ye ker..reveal the truth ni ..hahahhah...
hahahha...tak sangka kak ju leh jeles..padahal boleh main kejar2 dulu depan umah..hahahha..ada abang mmg kdg2 xbest sbb kena buli..macam mana acik buli awid SAMPAI SKANG..

juicy X said...

hehehe...jelez ckit je,tp kakju ley ingat lg,tu yg pelik...tp skrg kakju dh ada kakak ipar,2 lg u!
kite penah men kejar2 ke???seriess x ingat...memory low n full daaa