BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 23, 2009

bila usia semakin melanjut

kawan aku dah nak kahwin ok....

satu malam..di kala melingkar sepeti ular selepas membantai dinner yang banyak..

aku dapat panggilan rindu (miss call) dari kawan aku time plkn..kawan sekatil lah kiranya...

aku pun di kala sesak tengah pkey berapa lah duit teksi nak kena bayar sebab barang protonian banyak nar..

aku buat donno je lah panggilan tadi...malas nak call balik..

then tiba2 ada mesej masuk....berbunyi..

"ma...jemputlah datang umah aku 29 hb nih...aku dah nak bertunang...aku harap sangat ko datang..tema warna biru"

baca jer mesej tuh merangkak aku cari fon celcom aku sebab maxis takde kredit...

time tengah tunggu si minah ni nak angkat fon aku,aku ngah pkey 29hb 11 ni aku ada hal apa2 tak...

then dia jawab fon....aku tak bagi salam dah..terus serang...

"weh nas!!!..hang tak mohong aku kan???sapa jantan tuh?"(budget cam kawan aku nih tak bahagia lah or dipaksa2 kahwin)

dia pun mula la cte itu ini pasal lelaki itu...

aku pun cam terharu rasa nk nangis bagai..kepala tengah ligat pkey boleh pi ke tak..

rasanya mak ada program ri tuh..sapa mau hantar aku gi ayer hitam tuh..jauh weyh!!!mula la otak mau ajak sapa2..sp mau pi tman aku??jd my date jap..

hmmm..tapi inilah kawan yang rapat ngan aku yang pertama mahu kahwin...

dia nak kahwin raya cina nih..(mintak2 aku takde hal ri tuh)....

hmm....dulu bila kita sekolah rendah..and jumpa kawan2 kita akan tanya

"weh!!!hang dapat masuk sekolah mana???asrama ke???mrsm ker???"

bila form 3 or form 5

"weh..cmner result spm hang????"

bila bising3 pasal UPU or kemasukkan belajar selepas spm

"weh!!!hang dapat matrik mana???dapat u mana???sambung tingkatan 6 or tak???"

bila dah habis matrik/tingkatan 6

"weh..dapat u mana...????"

so...bila dah habis u....

"weh!!keje mana skang???"

bila dah keje

"weh!!!!bila nak kahwin??????"

bila dah kahwin...

"weh!!!anak berapa dah..???"

bila dah ada cucu cicit sume

"weh!!!bila nak mati..kubur kata mai..rumah kata pi...(PPPPPAAAANNNGGGG!!!!!!)"

tapi tak sangka...aku tak habis belajar lagi aku dah tanya kawan aku yang nak bertunang tuh bila majlis kahwin dia..

adus..terharu..ingat lagi zaman berlengas dengan dia sepanjang kat plkn...tido sekali...kena marah sama2 dgn jurulatih...

mandi dalam kolah sama2....then tak sangka dia dah nak kahwin tahun depan...aku boyafrend pun takde lagi...camner mau kahwin???berangan je lah dulu yer..

nasriah...moga ko bahagia...tunang ko memang aku takleh datang...takdak sapa mau pi dengan aku..

tapi ko kahwin aku akan cuba sedaya upaya aku datang even naik bas..sorry takde dengan ko di hari bahagia...

waaaaa!!!!!asal masa berlalu terlalu cepat....

kadang2 aku taknak tinggal apa yang aku dah dan sedang lalui sebab aku tak nak kehilangannya tapi walaucamner pun aku perlu bersedia menghadapi hari mendatang sebab aku perlu lalui untuk kaut pengalaman sebanyak mana pun selagi aku mampu....

wah!!tiba2 bermadah....tapi itu la yang aku rasa...

2 tweet2:

Fza.ithu.Zazha said...

wahhh..
bestnye!!
kwn shayer ini byk yg suda kawen.
huhuhu.
kite bile lagey? Ngee.. :D

widda_me said...

@fza:kita???
hahaha...sy lmbat lagi lah....6 7 tahun lagi kowt...skang ni xpenah pkey pasal kawin