BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 21, 2010

MY FIRST TIME ATTENDING A WEDDING(macam lagu kan ada ding2 kat belakang????)

warning:ENTRY NI PANJANG...ditulis untuk kenangan diri..so kena detail


15 feb hari tu aku pergi kenduri kawan aku dekat sanglang perlis...
inilah first time aku attend wedding kawan aku..
ada yang dah kahwin dah tapi aku tak pergi sebab lost contact..
then bila dah ada anak baru bercontact balik..
kawan aku ni nama dia nas..
kawan masa PLKN ...
time dia tunang hari tu aku tak pergi sebab ada hal..
dia nikah 14 feb pun aku tak pergi sebab aku plan nak gi 15 feb..
sepatutnya aku pergi dengan kawan aku tapi last2 tak jadi..
sebab kawan aku ada hal lain...sepupu dia tunang..
so aku cepat2 rodger anak angkat mak..
taraaaaaaaaa~~~!!!!!!!!!


hiraukan perempuan gemuk itu
ni lah teman sepermainan aku..
future maybe..
hahahhahaa..
abang rizal..kalau baca confirm gelak bahak2 kan????
meh nak cerita dulu....dari kecik kami dua memang selalu pergi sekolah sama2..
waktu dia darjah 6 aku darjah 2...
aku pergi sekolah and lupa hari tu ada pendidikan seni...
aku takut..cikgu PS aku garang...
then aku tak tahu nak buat apa ,aku pergi kelas abang rizal..
dia tengah tusyen..dia sekolah pagi..aku sekolah petang..
aku nangis depan pintu kelas..then panggil dia..
kelam kabut dia keluar..
aku cakap
"abg rizal..awid tinggal warna dengan ketas lukisan kat rumah"
tangkap jer gambar dia tanya"awid..kontra tak?????"..aku mals nak jawab..kesian..
tapi memang yer pun..wakakakakaka..tapi dia hitam manis...tak jemu pandang la..
tapi tak fotogenik...memang suwe


"la...abah dah balik???"
"DAH LA!!!!..kalau tak takkan la awid nangis"(nak mintak tolong orang..tapi garang)
"ok2..jangan nangis dah...abg rizal balik rumah amik ek"
aku pun jawab "ok..."
then dia kayuh la basikal balik rumah amik barang2 aku

rumah kami sebelah2..mak dia pun dah macam mak aku...mak aku pun macam mak dia..

mak dia dengan mak aku suka tanya soalan pedas kat kami dua
"macam mana kalau awid betul2 kahwin dengan abang rizal???"
jawapan aku selalunya gelak jer lah..
tapi aku pernah kena tanya dengan mak dia dengan abang dia dengan soalan tu secara serius yer kawan2..
aku gelabah nak jawab..tapi macam biasa...jawapannya.."hahahahahhahahaah"

then ri tu aku pergi wedding kawan aku,aku ajak abang rizal..
abg rizal ni dia WORKHOLIC(kata dia) sikit..
so susah la nak ajak pergi mana2..
tapi disebabkan aku macam dah nak nangis waktu nak pergi wedding kawan aku tu,
tapi takde sapa nak bawak
dia terpaksa tiggalkan keje2 dia dekat anak2 buah dia..
and teman aku aka jadi driver untuk pergi sanglang...

dia datang amik aku kat rumah sebab nak dgr penerangan dari abg ngah aku ..
penerangan tentang jalan2 yang paling dekat ke sana..
dah denganr dengan baik tu kami pun jalan..
ikut jalan mana ntah..
BARU 10 minit dia cakap "awid..kita sesat"

dah sudah!!!mati2...
kami cuba2 then cari jalan sampai kat alor star...
jalan2 la then tiba2 rasa diri dah kat tengah perlis..

sedangkan sanglang ni sempadan kedah and perlis..
ok...kita stop...tanya orang...

dia cakap kat kakak jual jambu."okeyla...saya pergi dulu..tunang saya dah tunggu dalam kete"..nak ngorat orang tapi cakap aku tunang..bongok

then dah tanya orang banyak2 kami pun sampai...
sebenarnya aku bukan tak pandai cari jalan...
kawan aku pergi tulis petanda nak masuk simpang rum
ah dia kat kad kahwin tu MEDAN SANGLANG
tapi sebenarnay bukan medan makan yang macam kita selal
u jumpa tu..
tapi kedai jual bihun sup..

aku macam nak mengamuk jer sampai2 kat rumah kenduri tu..
nasib ko pengantin..kalau kau bukan pengatin dah lama aku libas dengan lesung batu ni..
owh...lupa nak cakap..ni la hadiah aku bagi kat nas...


dasat???anda berani buat????
waktu aku datang semua makcik2 boleh bantai tengok hadiah aku..
makcik..tak pernah tengok lesung batu????

nak saya lesung jari2 makcik dalam ni????

yang tak bestnya...kat tempat ni laki perempuan makan asing2 ...
diorang ni..tak fikir ke pasangan bercinta yang datang berdua m
acam kami ni nak makan???
confirm jadi jauh gila makan...dah..terus diam aku waktu makan



mak kata...kat kampung memang macam ni...adab..
ok2..aku terima...
dah makan2 zassss jumpa nas salam..

bodoh tak??makan dulu baru salam..
hahahhaha..lantak lah...nas tengah makan beradab waktu aku sampai...
so aku nyum2 makan dulu lah...


then naik atas pergi pelamin untuk amik2 pics...


aku bagi hadiah kat nas dengan ucapan macam ni
"nas..nah amik..dengan ucapan..selamat memasak"
dia gelak dah tu lari tergedik2 simpan hadiah dalam bilik...
and dah tu dia cerita kat laki dia pasal aku..

kuang hajar..jaga ko...aku kahwin nanti aku cerita buruk2 pasal ko kat laki aku...
tapi takleh duduk lama2 sebab cik abang i ni ada keje katanya...
so maka salam2 nas nak balik lah...
masuk2 jer kete..

"awid..jalan2 kat mana ek kat sini yang best???"
aik budak ni..aku pelangkung gak...tadi kata dia ada keje..dah tu nak jalan2 lak...
memang saja tak bagi aku sembang ni..
ye la..aku paham..dia mesti bosan duduk tengok aku se
mbang..
aku pun cakap..kat sini tak tau..
tapi awid tak pernah pegi perda(ayat hint ni)
dia cakap perda tak banyak kedai bukak..raya cina....
"PANTAI MERDEKA NAK???"


aku jawab

"NAK!!!!!!"

tapi sepanjang perjalanan anak2 buah dia asik call cakap pasal keje ...
so aku assume yang kami takkan pergi pantai merdeka...
tapi at last pergi gak...
seronok2..
dah 7 tahun aku tak pergi..
and pembangunan dia not bad ok..
jalan2 kejap and makan ABC and laicikang and balik...
pakai baju kurung....(sopan tak????)


sesampai di rumah anak angkat mak yang lain datang rumah...


maka abang rizal yang banyak keje ni ditahan oleh mak untuk stay for dinner..
hahahah..aku gelak jer...
dia ni dengan mak aku memang kalah...
kalau dia sibuk macam mana pun kalau mak aku cakap
"rizal..tunggu makan dulu"
"baik mak yah"..
aku kat sebelah gelak2 berdekah2 sambil tepuk belakang dia...
"bagus2..anak yang baik...boleh jadi derhaka kalau mak kata tunggu tapi tak tunggu"

mak kata sebelum diorang semua balik termasuk kakak
"anak2 angkat mak ni paham..acik tak balik depa yang mai ganti mak rindu kat acik sat"

hmmm..tu lah mak..anak dia tiga.tapi anak nagkat dia punya la ramai...
tapi sapa yang mak dah anggap macam anak sendiri tu memang susah sikit la...
kalau dia nak berleter pun dia akan berleter macam dia berleter kat aku,akak.and acik...

anyway...just nak cakap...thank you so much to abang rizal..if you reading this..leave ur comment plz dear..
sepanjang kat sana aku tak keluarkan duit pun..uuhuhuh..terharu...
macam tau jer aku tak berduit sekarang...


p/s:terkilan gila kawan2 PLKN lain kata nak datang nas kahwin tapi tak datang..
huuhuhu..sedih...aku nak jumpa semua tapi diorang takde...

6 tweet2:

mimi mimi said...

kahkahkah
weyh hasma, krem perot aku gelak tgok lesung batu tu..huhu
mula2 xpasan lg, igtkn hamper ka apa..
bgoss, kretip btoi, 1st tyme ak tgok org bg adiah lesung batu..bungkus baekkk punyaa...hahaha
nnt hg kawen hg mau dak lesung batu? ak boley je bg..tp ak nk ltk dlm kotak la...huhu

green apple said...

first time pi wedding?????

widda_me said...

@mimi:hahahaha......aku mmg sgaja bungkus cam tuh...tkut bungkus dlm kotak then bila dia amik dia igt hadiah tu ringan..kang timpa kaki naya aku...aku tak mau lesung batu..mau kambing sekor

@green apple:first time ada feel pi wedding sbnrnya..slama ni gi pun sbb mak masak...

jordan said...

huisyo... gila mantap kasi batu lesung... first time dgr nih... igtkan main2 je haritu.... tahniah2

jordan said...

huisyo... gila mantap kasi batu lesung!! ingatkan main2 ja haritu... tahniah2

widda_me said...

@jordan:haha..sy tak main2 la...mmg nk bg pun