BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, March 9, 2010

Black CAT yang gedik!

aku bukan pecinta kucing sampai bila jumpa kucing
"alala...comelnya kucing nih...."

kalau jumpa nemo aku akan cakap cam tu..hihhihihi

tapi mak,acik,abang ngah memang suka kucing...

dulu abah memang tak bagi bela kucing...
almaklumlah abah ada pesakit lelah yang teruk..
tapi dah lama buat rawatn tradisional dia dah ok...

then one day waktu kat rumah lama kat sungai petani...
ada kucing sesat datang rumah...
time tu aku yang benci kucing pun kesian kat dia ..
sebab dia datang rumah waktu hujan..
.dok bawah kerusi...sejuk(macam drama..tapi memang cam nih kisahnya)...
so kami semua decide nak jaga dia...
kakak yang tak suka kucing pun pergi beli makanan kucing ...
bagi2 dia makan...
so aku sebagai ketua adik beradik aku namakan kucing tu SI COMEL...
then 2 weeks lepas tu mak jumpa kucing lagi satu..
umur dia around 2 weeks(mak yang predict umur dia...aku tak..)
mak kesian sebab jumpa dia bawah kerusi (lagi!) kat stesen kereta api..
mak pujuk2 abah nak bawak balik kucing tuh...

aku (lagi!) namakan kucing itu GREY!
then GREY mati sebab kena langgar lori yang pindahkan canopy waktu wedding kakak...
malam potong kek jadi malam tragis sebab abah senyap2 pergi tanam mayat GREY..
sedih~~~~~~~~~~~

then bila keturunan kucing dah bertambah ...mati..kena makan dengan bapak kucing la..apa la..
tinggal la sekor jer yang sihat sampai sekarang...
nama dia CAT..
mak namakan cam tu sebab sah2 la menatang tu kucing kann?
then one more thing mak nak ajar syasya and sara bahawa in english kucing itu adalah CAT..
lagi satu mak nak elak acik yang namakan kucing..
dia pernah namakan 2 ekor kucing kat rumah dengan nama

FARIDAH and MARIAH...

**memang cam nih la faridah and mariah..cumanya tak melekat**

dah la kucing tu jantan....
at last disebabkan mak takut kalau orang datang ziarah rumah nama macam tu and nanti terasa disamakan dengan kuicng mak tukar MARIAH kepada merah..
FARIDAH tak sempat tukar sebab dah pergi selamanya~~~~~
tapi at last merah pun pergi....

ok2..sambung cerita pasal CAT
CAT ni..
manja nya melampau...
kalau nak panggil dia kena guna suara dalam....
kalau guna suara kasar macam aku ni aku panggil sebelah telinga dia pun dia takkan datang...
gedik!!!...
dia penah terasa dengan aku sebab aku mengamuk kat dia sebab masuk rumah time aku tengah menyapu...
aku TERpukul dia dengan penyapu....amik ko...dia SENTAP dua hari tak balik...
last2 mak cakap

"hang pi panggil CAT balik...kalau hang takdak dia dok teman mak..pi panggil sampai CAT balik"

punya ala aku nak buat suara lembut dengan menggunakan suara semulajadi kasar aku nih...
nasib ko last2 balik....
balik2 terus ngadap makanan..tau lapar...
time dia tengah makan tu aku beleter panjang jer kat dia...
GERAM OK!

kalau bab2 makan belagak...nasi dia tak makan...
nak makan IKAN jer....
or frieskies...
aku penyepak jugak CAT ni..
tapi tak buat lah...kang mak aku sepak aku...

tapi kalau gf dia datang ,dia bagi gf dia makan ikan..dia makan nasi takpe...
RELA..bukan cinta monyet okey..ini cinta kucing

dah tu aku la yang paling kuat jerit kat CAT..
abang ngah cakap
"bukan stakat anak buah hang jer takut kat hang..dengan kucing pun takut kat hang..."

dasat tak aku????

mak punya sayang CAT..kalau ajak datang KL lama2 dia jawab

"CAT kat rumah sapa nak bagi makan????"

hmmmm.....itu baru bela kucing..kalau ayam????lembu???kambing?????
mau anak2 balik pun buat tak peduli.....


tapi CAT dah tua....umur dia maybe dah 4 tahun...tua la kan kalau ikut jangka hayat kucing....

kalau dia mati mak la orang yang paling sedih....
takdak sapa teman mak kat rumah siang2...abah kerja...
jadi doa2 lah CAT hidup lama...
tak suka mak sedih...
eh apa nih...plz la jangan nangis..aku benci ok

p/s:sangat2 rasa nak balik skang...boleh tak call mak cakap
"mak..nak balik..rindu CAT"

gambar:credit to google

5 tweet2:

aNoZ said...

garangnya rpa kucing tu. haha

@ku d! sin!e said...

pencinta haiwan ker?
haha

widda_me said...

@anoz:haha...bukn kucing aku

@aku di sinie:not really..hehe

EzsulhAR said...

okay style nama kucing faridah. kelsom xde?

widda_me said...

@ezsulhar:
erkkkkk..kelsom????tunggu la CAT ada anak..akan difikirkan nak letak nama tu atas permintaan zati