BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, October 11, 2009

KALAU KAU BERANI BUAT LAH!!!!!!!!AKU CABAR

kalau berani buat lah...
aku berani weyh...
korang berani ker????
jangan cakap jer....try buat tengok...





hahahahha...
tiba2 malam2 nak ke pagi ni nak emo plak..
sebut pasal emo ingat kak ecah..
hahahhaha
aku cuma nak tanya korang berani tak main meriam???
nak tengok aku main????????

sabar..aku tunjuk cara2 dulu..
mula2...ketuk2 meriam tuh dulu....yer la...wat nyer ada katak dalam tu kang...
mati berkecai tak sempat ngucap...
al maklumlah...ular pun mungkin juga ada...setahun dua kali jer guna..
raya aji n posa jer..

p/s:baju kelabu cerah..my big bro.
baju hitam...my bro-in-law
baju kelabu gelap..my little bro(tapi adik agkat la..dah mcam adik sendiri)
kerjasama lelaki dalam keluarga...macam wonderpet..dah tu..isi kabad dan air...campuran harus bagus...
kalau air banyak...bunyi kahak dan kentut anda akan jadi lagi kuat dari bunyi meriam tuh
kalau kabad banyak sangat tahi telinga pun boleh cair..
dan akan dengar nak ko atau mak2 sedara ko akan maki ko sebab telinga diorang cam nak cabut dah...
pas tuh dah boleh cucuh api kat lubang meriam yang disediakan itu..
ko jangan giler lak nak guna lighter..mau pecah telinga ko nanti
guna kayu panjang cam abang aku buat tuh..
tapi gambar ni tak cool langsung
yang ni cool gler..
cool kan????ada kuar api beb....
rahsia kejayaan adik aku nih????
letak kabad harus sikit dan air banyak...
kata adik aku nih...bunyi biar cam kentut tapi ada api kuar..kakak tolong tangkap gambar sat...
pergh..hebat...
gambar yang dinanti...hahaha...taaaaaaaaaaddddddaaaaaaaaaaaa
gambar ni pun cool gak..
walaupun takde api tapi pencucuh meriam tuh berbaju kurung yer...
dan menutup telinga..
abang aku kuang hajar...dia kata dia letak air banyak and kabad sikit so bunyi tak kuat jadi aku berani nak cucuh api ..last2 bunyi bapak kuat...
ketua kampung terus datang sound ayah aku..
ok..itu tipu..anak ketua kampung pun main meriam...silap2..mercun jer..
(tengah pkey..sapa ketua kampung ek??aku tak knal sebenarnya)

cool gak ni..
abah ngah usaha nak proses meriam dia...
meriam nih abah yang buat sendiri okey..
takde beli2 kat kedai mahupun curi dari mana2 pertunjukkan askar mahupun di kedai besi...
dia sangat semangat nak anak2 menantu dia main meriam..
tambah2 kalau anak2 sedara dia semua nak datang umah kitorang semata2 nak main meriam..
tapi gambar abah ni kat lokasi pertama meriam..
tapi abang aku ubah sebab meriam ni menghala ke rumah tok cik aku..risau dia saman nanti..
lokasi kedua adalah menuju ke kubur masjid dekat rumah...sebab???tiada..
ikut perkiraan..tahun depan jumlah kabad akan bertambah..
tahun lepas jumlah kabad=5 kg
tahun ini=25 kg(beras buat masak untuk open house pun tak banyak cam nih)
tahun depan=50kg...


dah tu dengar suara dua orang kanak2..
acik2..syasya dengan adik nak main meriam boleh..
dah jangan nak mengada..hampa main bunga api sudah...
takpasai2 tercabut hidung satgi main...
maka main lah bunga api..hahahahah..padan muka!!!!!!!!

kalau adik/kakak korang tengah masak atau sibuk basuh pinggan waktu open house korang jangan la main meriam..
kalau tak,nanti ada senduk terbang atau mungkin juga baki tulang ayam terbang
tak pun mungkin juga baki buluh lemang sampai dekat tulang belakang..

p/s:kalau nak main meriam meh la rumah aku ek???
raya haji ni pun ada lagi...

7 tweet2:

syafiqah sair said...

wida....nak balik umah ko...
hehehe...

widda_me said...

@syafiqahsair:jom2....meh le...sntiasa mnerima kdtgn org..

imHepPie said...

haha..aku mercun pop pun aku takott..lalala~~

widda_me said...

@imheppie:

haha...tak cool la klu main mercun pop..anak buah i pun x main mercun tuh..hahaha

Biela Jailani said...

warh merim2.
meriah tu

widda_me said...

@biela:meh la rumah klu nk main

TrueNo said...

pergh. tgk meriam besi tu teringat masa kecik2 dulu dok wat n main merian besi paip air tu.