BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 27, 2009

nak STOP study..nak KAHWIN!

memandangkan exam susah...
susah okey!benci2
fine...sebenarnya senang...aku yang tak prepare...fine2..boleh tampar aku sekarang...
asal minggu exam nih aku suka mengarut(ala...tak exam pun ko sama lah)
tengok la entry aku...sumer menagrut dah skang...
salahkan UKM yang buat exam...
aku hantar ym kat sorang kawan aku..
aku cakap cam nih...wani...aku ingat nak stop belajar la....aku nak bela lembu jer...boleh tak???nanti ko nak kahwin ko datang la rumah aku beli lembu

kenapa lembu???tak lintah ker???iguana ker??
sebabnya dulu waktu UPSR kakak selalu ugut...
kalau tak dapat 5A sebab dok tengok hindustan jer..kakak beli lembu sekoq kak suruh awid bela sampai kakak acik kahwin..jimat duit mak dengan abah tak payah susah2 beli lembu..hampeh kan kakak aku??

sumpah aku study untuk UPSR sebab dengan alasan takmau bela lembu..bukannya sebab nak masuk sekolah pandai ke apa ker...semua gara2 lembu....

tadi dok google tiba2 nampak gambaq...
gambar bunga...
korang suka bunga apa???aku suka tulip...that is my first choice...tp sampai skang aku tak berpeluang tengok tulip depan mata...sapa2 yang sudi bagi tulip or bawak aku pi tengok bunga tulip????aku rela bagi ciuman dan pelukan---untuk wanita sahaja

sapa penah tengok snow angel???cam nih la lebih kurang bentuk bunga nyercantik ok....hai...dah berangan putera raja mana nak bagi kat aku nih!!!


ok..bunga lili adalah second choice aku...tulip susah jumpa ok...
kakak aku ni selalu amik upah buat hantaran,sirih junjung...bila dia tanya pendapat aku(aku assistant tak bergaji dia) nak bunga apa..pilih cepat(situasi dalam kedai bunga lah...)
cepat2 aku amik lili...mahal pun ada aku kisah...dia yang nak buat hantaran...aku amik pas tuh berangan2 lah kan ada orang bagi...sampai jer dekat kaunter si amoi tu boleh pulak balut bunga tuh dengan surat khabar....hilang mood aku nak berangan..terus amik bunga lempar kat dalam keta...PROTES!

nak wat bunga tangan time kahwin gini...(YA ALLAH...Awat mood gatai melimpah2 nie...)


last choice...ROSES...tapi harus digubah dengan unik..bukan bagi BAK(bunyi cam hempas barang ats meja keras) cam tuh jer...
kalau orang gi cameron ni la benda yang aku pesan...
hmmmmmmmmmmmmmmm.....fine2...aku tau dah..
korang mesti kata cam nih...perangai cam jantan tapi suka bunga...gila ...
helo!jantan tak leh suka bunga ker(bersuara garau lebih dari biasa)....

kan dah kata....time2 exam ni korang akan baca entry mengarut2 jer dari aku..takdenyer entry ilmiah...(jap2...apa ilmiah yang pernah ko bagi dalam blog ni????cara bergaduh dengan anak buah????)

sebut pasal anak buah...tolong komen entry ini..pendapat sangat diperlukan sebelum raya haji

ok..gambar bunga last..


















































zaman masih kurus dan boleh duduk atas pelamin...skang ni kalau aku baru jer nak pijak pelamin..dengar suara abang aku..woit!jangan naik..nanti pelamin tu patah..aku dalam hati...bangang la BANGLA nih(xde niat racist)..nanti hang kahwin acik buat pelamin kayu jati..kuat sikit...aku dalam hati..(&^%$#$%^&^%$#$%^&*&^%$#$%^&*(terlalu mulia perkataan sampai tak tertera..

.ok2...aku tau..next paper aku nanti mesti kuar dari dewan exam dengan tak berhidung kan????sebab semua marah bila aku kata aku bunga then gigit hidung aku....aku tak kata aku bunga...aku nak tunjuk bunga sebelah pelamin tuh...woi..betul la..percayalah..jangan la gigit hidung penyet aku nih..

p/s:doakan for my next paper

macam give up jer nih!!!!tolong.....dah!bila give up kena makan..bye!



















15 tweet2:

ayeen:) said...

kawenla cepat sikit.da lama x pekene nasik minyak neyh.:)

Aisyah Latib said...

kawen!!!!!!!!
bagilah aku kawen dulu widda
aku da single ni
bagi je lah abang kau kat aku
hahahaha.....
juz kidding

imHepPie said...

aku suka mat bunga..leh ke

ayap said...

kawen je...sng cite..xyah blaja..hahaha

widda_me said...

@ayeen:hahahahha...nak nasik minyak???????tgu ek...nanti balik umah wida blajar dr mak then naik sem baru wida masak....cong ceng congceng2

@aisyahlatib:jangan nak mengada...akak dh berpnya sudah...akk..abg wida baca blog nih....awek dia pun sama..kang ada yang kena serang blog plak caner???hahah

@imheppie:mat bunga????xmo2...xsuka jiwang2

@ayap:mmg nak buat pun...calon xde....nak kahwin ngn wida..hahahahahah

shandye. said...

persoalan pokok adalah.... calonnya dh ada ke kekdahnye widda?

ayeen:) said...

ahahha.ak nak nasik minyak org masak time kawen..

shy.wida tade calon.kawen je ngan org2 tepi jalan mana2 dia jumpa.ahahahahahahhahah~

widda_me said...

@shy:
xde...sbb tu lah aku wat entry gini...mghrapkan org ming aku....

apa lagi shy...JOM KAHWIN!!!...i like you..hahahha

@ayeen:hahahahha..tgu r abg wida kahwin ker thun depan ek...

prots said...

ikan sepet sepet sebelah,
lagi sebelah gambar widda,
gambar sebelah letak disebelah,
nampak mata yang agak sepet..

Kong si kong si fai choi!!

Haelius...Hailey...Hai Li... said...

ngko kurus ke zaman dulu2...?? ahahhahahh~~

widda_me said...

@prots:helo...spetkah mata itu?????
xnmpak ker bertapa bulatnya mata wida..penat membuntang2kan mata wida nih....
bungek ..mata dia lagi sepet

@hailey:DDDDUUUUUUSSSHHHH!!!!

PAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNGGGGGGGGG!!!!!!!

Almost Believing.. said...

hehheheeheh..tapi nampak karipap tu sedap gler...gebu jer...:)

widda_me said...

@almost believing:

hahaahh...terus saya lapar giler nih nak makan..huhuhuhuhu..rindu mak

prots said...

Nasi tomato ngan sashimi 2!!!

Cepat2!!!!

widda_me said...

@prots:

hahaha...nnt blik kulim ek wida masak...kt cni kurang kmudhn...xde blender..ok my dear???