BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, October 31, 2009

fitting room WITH LALLAN

sume tertanya2 kan sapa lallan???
ni la cyberkid aku....NUR ITSY LALLAN..
nape nama cam tuh jangan tanya...aku time gi pejabat pendaftaran nak daftarkan budak kecik nih aku terpkey nak letak nama nih..
kami gi shopping kat kedai dekat dengan umah kami jer..

dia merungut2 kata aku dah lama tak belikan dia baju...asik beli tumbuhan jer tanam..memang la..mama ko nih nak bagi ko makan buah..bukan makan baju..mama rebus baju ko nak makan???
anak aku yang pick sume baju nih...aku tunggu luar fitting room jer pegang kalkulator nak kira harga baju dia....
mula2 gi cucuk kat bank tgok ada 150 jer...dah tu...mak ko ni lallan gigih ok gi jalan2 umah orang lain mandikan anak orang lain,bagi makan,bagi korang menari,kissing nak kumpul duit nak belikan baju untuk ko lallan..kalau tak sayang jugak mak ko ni memang aku tampar...




lallan:mama...cantik tak baju nih????
aku:buat apa nak beli baju cheerleading tuh?????tak payah mengada...tukar baju lain...
lallan:ala mama ni..orang nak jadi macam SCHA dalam cter papadom
aku:tak yah ngada..lallan kecik lagi...

dah la 400..ingat mak ko banyak duit ker???


lallan:mama...cantik tak riben ni..lallan nak boleh??
aku:tak payah la....riben tuh 200..mama gi umah orang kenduri amik kat bunga telur dia pun boleh lallan..lallan nak berapa nanti mama amik...tukar yang lain cepat..
lallan:lallan tak nak riben tuh..
aku:(jegil mata sebesar2 alam)



lallan:mama..rambut ni cantik tak???
aku:ya ALLAH...lallan nak head banging kat mana nih????tukar cepat!!!!!!!!mama pun tak pernah pakai wig tahu..nak kena dah budak nih...


lallan:ni mama??
aku:ha..ni cantik..boleh2...mama suka gak...padan dengan lallan
lallan:(menari2 masuk fitting room).yea2....mama kata lallan cantik..
aku:mama tak kata lallan..mama kata baju


lallan:mama..ni??
aku:ni memang kena ambik...mama suka warna hitam pink..jadi lallan amik ek..
lallan:yea2...lagi satu dress kita dapat..saaayyyyaaannggg mama...
aku:(time2 nih baru sayang...cuba kalau suruh bersukan kat stadium ko malas la kan???asik nak jatuh pijak kulit pisang jer kan?


lallan:mama...ros ni cantik...
aku:nak wat per????bunga kat rumah dah banyak..tak yah..
lallan:(ngomel2 masuk fitting room)


lallan:mama...shades nih cantik..lallan tengok ramai kawan lallan pakai..
aku:tak payah..mahal sangat...baju lallan tak mahal gtuh..nanti mama gi mandikan anan orang lain and kumpul duit banyak2 and kita datang balik beli..ok???
lallan:ok mama..
aku:(harap2 shades ni dah habis stok)


lallan:mama!!!ni cantik..seksi!!
aku:tak payah..jangan nak jalan dengan mama kalau nak pakai baju macam tuh..
lallan:yer la..lallan tak amik


lallan:mama...shades ni cute..
aku:(angkat tangan gaya nak tampar sambil jegil mata)
lallan:mama ni..kalau papa mesti bagi
aku:lallan kenal ke sapa papa lallan??
lallan:(masuk fitting room)


jap2!sapa papa dia...aku mana kenal...

dah sudah sesi shopping..balik umah dengan girang...ada beli kasut gak seblum tuh tapi aku mals nak capture banyak2..anak aku nih beli kasut bukan satu okey..tapi LIMA!!!!
nasib ada sale...kalau tak jangan harap aku nak beli..mama ko ni mengidam kasut vincci tuh pun tak beli2 lagi


tengok la koleksi kasut dia..itupun ada lagi yang dia tak tunjuk


ni baju raya dia hari tuh...puas aku cari tudung kat jalan TAR and masjid india tapi xde satu pun yang muat kepala lallan ni..sabar je aku...dah..ko dok umah..mama nak semayang raya sat..

ni la baju yang dia suka sangat semalam tuh..bila dia beli riben tuh pun aku tak tahu..tengok2 dah ada dalam wardrobe dia...kasut tuh pun cantik...memang macam mama ko kan lallan..pink hitam merah tuh memang pevret!

gambar aku penat melayan karenah anak aku ni ha...

aku:dah lallan..mama nak balik hostel..nak amik exam..lallan jaga diri..makanan banyak tuh makan...
lallan:mama tak mau kim salam kawan2 lallan ngan mama papa diorang yang datang mandikan lallan and bagi lallan makan??
aku:yer la lallan..mama balik dulu!..


alamatnya tahun depan plak la aku melawat anak aku nih..malas nak masuk pet society tuh..lembap ngat!..anyway tq la sapa yg sudi mandikan dia ek...

8 tweet2:

shandye. said...

aku tak sure sma ada ko TERLEBIH BANYAK MASA TERLUANG atau memang BOSAN GLEBABI utk kuarkan entri.

apa2pun... yg pasti.. kompetensi generik tidak boleh dibeli dgn wang ringgit. sekian.

mimi mimi. said...

weyhh
guling2 ak bca entry hg neh..
wakakaka~~
lawak sunggoh

imHepPie said...

perghh kecik2 da ada anak..sapa bapak dia yg x tanggungjwb tuh

syafiqah sair said...

wida senget...
da terlebih mase la tuh...
haish...
kalo la ko wat nota eko jd entry ko..
aku tabik spring la wida...
haha...

widda_me said...

@shandye:

hahahahahabukn banyak masa terluan..tp bnyk entry dlm folder..publish jer...

apa kekdahnya kompetensi generik dgn wang ringgit....tidak memahmi..

@mimi mimi:

hahahahahah...cpat pergi tgok anak anda di pet society

@imheppie:ntah la sp bapak dia...nnnt i try cari

@syafiqahsair:

wida nk wat entry nota eko?????
alamtnya kim salam je lah...wida baca pn bru 1 bab...tidak mungkin..nehi2...

ellenyna said...

alahai comelnye dia. I tak main da game ni. ehe :D

LurVeLadYbuG said...

kaw gile.hahaha!
lwk gle jtuh katil ak gelak bce entry ko nih.
bgus2,mmg leh wat ubat stress ko nih.
hak2!

widda_me said...

@lurve:

ko tpu la smpai jtuh katil...
ko wat ubat stress...yg ak stress bertmbh2..

@elleynyna:

haha..sy jrag gak