BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 8, 2010

UNIK hairstyle?????clik here....

hairstyle...nak cerita dulu sebelum gambar...dulu waktu sekolah rendah aku tak pakai tudung..
aku start pakai form 3...
then waktu sekolah rendah aku pengawas...
jadi HARUS SENTIASA CANTIK...
baru student dengar kata..
so tiap2 hari aku akan tukar style rambut....
sampai la satu tahap kakak dah tak larat nak fikir style apa lagi dia nak buat dia ikat ponytail then dia buat dandan atau tocang..
ala yang 3 silang2 tuh...hari ni dia buat satu tocang kat ponytail...
esok ,lusa 3,sampai 16 dia patah balik satu...


sekarang dia praktik kat anak dia...bayangkan tu aku tapi aku lagi putih okkkkk..duluuuuu
bayangkan putih cam nih...........tapi tinggi sikit

bila orang tanya

"eh2..hasma....awat gaya rambut hang sama macam semalam?????"

"eh..hang baik2 sket mulut tuh..cuba kira dandan aku ada berapa hari ni...kira!!!!!sekarang"

then bila kakak ada anak...
anak dia pun sama...
fesyen rambut mesti nak yang macam2...
ponytail saja memang tak style.....setakat nak pergi zoo tengok haiwan binatang animal ni or nak gi memancing kat rumah tok time sepupu remaja kaya takde boleh la ponytail...
ibu dia beleter dia boleh plak senyummmmmm.....
tengah mancing pun boleh buat muka kekwat....gila gedik..tak tahu la ikut sapa..mungkin maktok dia?????
ni buat ponytail tapi ibu dia rimas dengan fringe dia terus jadi ikatan landak la kan


kalau pergi sekolah or keluar main dengan lelaki remaja kaya rambut mesti cantik2...

bahan-bahan(apakah bahan2???)

getah ini sahaja


dan sedikit kekreatifan seorang ibu dan ...
kesabaran ibu apabila dapat anak komplen macam si syasya ni


"ibu....syasya tak suka okey ikat macam ni..tak cantik"


"ibu...rambut macam ni syasya tak boleh nak tolak2 rambut macam dalam tv tuh.."

read=mengibas2 rambut macam dalam iklan tv

dah la sambil kita ikat rambut dia ,dia pusing sana sini....sempat lagi berlakon cantik...

hai.....aku cukup bersabar bila nak ikat rambut syasya nih......
kalau tak besabar dah lama dah aku letak dalam kabinet dapur....
nasib aku sayang dia...kalau takkkkkk



ok.....buat para ibu yang sedih anak2 anda berambut seCOET (sedikit) dan pendek...
anda boleh juga gayakan rambut anak2 anda ...
jangan risau....
tips dia seperti dia atas...
mudah.....iaitu KREATIF DAN SABAR



petik bunga dan letak kat telinga....
buat ibu2..jangan risau...nenek mereka tidak akan sesekali andainya anda memetik bunga keliling rumah kerana mereka rela apa saja untuk cucu...

cuba aku yang nak petikkkkkk

cuba lahhhhhhh.....
ko baru pegang je pokok orkid tuh

"ha!!!!jangan nak amik bunga mak..mak tanam nak biar dia kat pokok......"

mak...mak kena tambah dialog la sebenarnya

"ha!!!!jangan nak amik bunga mak....mak tanam sebab nak biar dia hidup kat pokok
ATAUPUN BIAR HIDUP KAT TELINGA COMEL CUCU MAK OR BIAR DIORANG MAIN MASAK2 DENGAN BUNGA MAK......."


si berambut panjang memang sesuai dengan apa2 gaya
agak2 ada lebihan kain pun boleh cuba jugak.......amik jer kain ikat kat kepala..settle....tapi fesyen ni syasya cuma terima dalam rumah jer......sebab lelaki yang ada dalam rumah adalah babah dia dengan tok wan jer......


agak2 anda ada kurang bersabar hari tu biar jer anak anda dengan rambut langsuyar nya.....
kalau anda kurang bersabar pada hari itu dan anda masih mahu mengikat rambut anak anda juga maka bersedialah mahu menjadi pelakon pontianak harum sundal malam pada hari tuh.....
tapi jangan bayang anda maya karin..bayang HULK rambut panjang...

selamat mencuba!!!!!!

p/s;tulisan kejap kecik kejap besar tu sila redha yer....aku bersabar je tulis entry ni sebab kejap2 hilang gmbar..kejap2 hilang tulisan..padahal tak tukar pun..pastu tulisan yang kecik2 tu time aku tengah compose entry aku dah letak largest size dah tapi still kecik...ok..stopp.kang cerita sejarah enry ni tercipta kang sampai tahun depan tak habis baca

4 tweet2:

shandye. said...

i buat assymetrical bob-cut ala rihanna masa dlm videoclip umbrella je.

stylish, senang nk jaga n tak merimaskan. wkakakakaka...

*pitam*

Fza.ithu.Zazha said...

hahaha.. gila byk jenis rmbut.
aku skola dulu sejk tadika kena pakai tudung. huhu.

cikgadis said...

comelnya pic yg last tu
mesraaaa~ hehe

widda_me said...

@shandye:hahahahaha....
rihanna la kannn????

@fza:hahaha...aku dulu klu pkai tudung kejap jer..pastu masuk dlm beg sekolah

@cik gadis:hahahahha