BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 5, 2010

Wahhhhh!!!!! i'm wearing heels?????

i'm wearing heels???
or hells?
or hills?
hahahahaha....
ok....
dengan gaya yang macam pompuan tak sopan jalan2 dekat mid valley pun boleh bantai gelak2 dengan kawan sambil sepak.....
makan burger nganga mulut seluas2 alam....

mesti ramai tak percaya aku pakai heels kannn????

fineeeeee..ni jer baju dinner aku tahun ni...fineeee

aku pakai la....
aku start pakai heels since aku sekolah rendah...
disebabkan aku kena be on stage (kadang2 sebab kecik2 suara sedap boleh nyanyi..dah besar suara katak..)
kakak membiasakan diriku dengan heels...
so heels bukan la a burden sangat...
tapi burden kalau pergi shopping dengan kakak..
dia kalau shopping pergi pagi malam baru balik...
confirm kau tak duduk punya la...
model pun boleh patah kaki...
lagikan aku yang berbadan 3 kali model kannnn????

and bila dah remaja..
sifat2 lelaki semakin menguasai diri
(yer..bunyi dah macam pengkid kannn?)
waktu form 3 mak penah beli skirt kat aku,aku cakap

"apa nih mak???baju orang pompuan la nih..takmau2..bagi kakak"

"habis hang apa??????jantan??meh sini mak nak tengok!"


then kadang2 sampai sekarang aku terpaksa la keluar dengan mak abah pakai heels...
dok kat u ni ha jangan harap la aku nak pakai kannn???
selipar rm5 jer aku pakai gi mana2..
esok putus aku beli lain....
tapi kat rumah sumpah fake....
aku balik rumah turun pada bas mak aku tengok selipar rm5 dia beli suruh pakai pi cafe and kelas tu aku pakai balik rumah berjaga2 la ceramah dalam kereta kang...
kalau nak kena teman dia pergi kenduri aku cakap jer


"mak..pakai selipar boleh????"

dia jelingggg..sebelum jeling tu tukar jadi juling baik ko amik heels ko pakai and dok dalam kereta senyap2...

huishhhhhhhhhh...
pergi kenduri pakai heels bukan perkara mudah...
ko ingat kenduri kat kampung ada jalan red carpet bagai bila pakai heels pun macam jalan atas bantal????
nehi2...
abah dah la tabiat suka parking kereta jauuuuuuuuuuuuhhhh pada orang..
dengan alasan..

"kang pengantin datang kang park kereta bersepah2 kang tak boleh keluar..ala...jalan jer la..."

terima la hazab jalan kampung pakai heels...
pandang belakang penuh lubang bekas heels...
sah2 orang ingat ada ketam tengah2 ladang kelapa sawit..
dah tu pulak nak salam jumpa sorang...
sedara mak abah kalau 10 takpe...
ni tak...satu kampung dia nak salam...
aku rela pusing 2 kali midvalley dari pusing satu kampung...
berpeluh satu hal...
lapar satu hal...
tu yang kadang2 aku tak suka pergi kenduri..
mak aku over peramah..
semua orang dia nak sembang...
selalu before kenduri aku akan sound

"mak..kita pi makan ja...bukan pi makan dan sembang"

"ok2..kita pi makan ja..mak tak sembang...mak tak kenal pun depa tu sapa2.."

hmmmm...
sesampai jer di rumah kenduri..
ada jer adik beradik or kawan lama yang kononya lama tak jumpa...
hmmmm..
aku pun terpaksa dok sebelah mak dengar the citizen sembang and pura2 gelak kalau lawak...

bayangkan!!!!!!!!!!!!!!!!

jadi disebabkan condition mak yang sibukkkkkkkkkkk nak anak dia jadi pompuan melayu terakhir dok rumah pakai kain batik aku terpaksa membiasakan diri dengan heels...
tapi aku takde la pakai kain batik kat rumah...
itu memang over the limit la....
nak suruh pakai kain batik boleh..
tolong jahit getah..
or transform kain batik tu jadi boxer...
confirm tanpa rasa segan aku amik pakai...

2 tweet2:

EzsulhAR said...

style widda, boxer kain batik. tempah 5 untuk I tau. hahaha.

widda_me said...

@ezsulhar:ok bebyh!!!!itupun kalau mak i sudi buat..hahahaha