BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 22, 2010

Aku susah marah..KECUALI!!!!!sakit

sebenarnya aku adalah manusia payah nak marah...
payah nak marah..susah kata tidak....haissshhh...perempuan melayu terakhir ni

tapi....
aku sangat senang marah bila aku sakit sangat2 and orang keliling aku lak buat lawak ujang yang nak bagi penampar...

contohnya masa kes jari aku kena jahit mesin jahit dulu
time nih pakcik hospital tu nak main melawak2 pegang jari aku yer memang cair taik telinga ko kena tengking ngan aku...

sebenarnya aku dapat penyakit marah2 orang bila sakit nih dari mak...
semalam call mak tiba2 terbukak cerita pasal marah2 bila sakit..
mak adalah macam aku (kerrrr aku macam mak????)....
dia susah nak marah....BEBEL expert...
macam aku gak...susah marah..BEBEL expert!!!!
TETAPI!!!
kakak marah pandai..BEBEL laaaaaaggggii pandai...
(asal aku banyak kutuk kakak ek skang???)
kitorang kalau macam call orang pasal apa2 kan..
asal celc*m kerrr....as*ro ker....t*b kerrrr....memang kitorang call and pass fon tu kat kakak....
memang ayat dia sedasss dasss tembakan okey ...
terus perkhidmatan mana2 syarikat laju...

okkkk
enough cerita melalut2...

kan aku cakap aku ada baka mak bila sakit senang marah kan???

sebenarnya macam ni...
dulu masa mak beranakkan aku
mak sakit...
ye larghhhh
dah beranak haruslah sakit...
then dia pun cakap la...
sakit2...dia macam ngomel2 sorang2 dia lah...
contoh nya macam ko sakit then mesti lah ko macam cakap sakit2 kan...
inikan la pulak beranak yang sakit segala sakit ni kannn

then...tiba2 ada nurse masuk cakap kat mak


"u dah beranak 3 orang sakit lagi kah??"

mak ni dah la tengah sakit ...dia lagi nak sakitkan hati....harus lah BLOW!!!!

"APA???U INGAT I SAJA SAKIT!!!!!KALAU I TAK SAKIT U TAKDAK KEJE NAK BUAT KAT WAD NIH!!!!"

amik..gelabah biawak nurse tu dengar mak jerit..
nasib mak tengah sakit nak meneran keluar aku time tuh..
kalau tak confirm dah main tarik2 rambut dengan nurse tuh...
then mak sambung berleter2 la kan....
ko cari pasal dengan HANIYAH sangat....

nurse tu pun urut2 belakang mak ..mintak maaf
risau mak habis tenaga kat beleter jer....
kang takde tenaga nak keluarkan aku kang camnerrrr????

then mak pun beranak lah....
mak cakap ada 4 orang doktor lelaki yang tolong mak masa beranak...
sebab uri tersekat then mak dah takde tenaga kena buat apa lah itu lah..
patut la aku suka senyum sampai skang...
keluar dari perut mak dah nampak lelaki dulu...

haishhhhhh
kan dah jadi entry PENGALAMAN MAK SAYA BERANAK KAN SAYA

owh...btw
kan ramai nak tahu apa la yang aku sembang mak hari2 dalam fon sampai sejam lebih ??
ini lah yang aku cakap...
dari hal2 kanak2 sampai la skang..
dari hal keluarga sampai la ke artis..
because its feel realllllllyyyyy good dengar suara your mom everyday..

feel like semua masalah hilang.....
macam kita dengar muzik penenang jiwa even mak ko beleter pong pang pong pang...
sebab she is my mum...
and even acik pun kalau call dia akan cakap

"mak...cakap lah lagi..."

seee?????
bila kita bercakap lama2 dengan EMAK tak sama macam cakap dengan bf ,kawan , cikgu , pensyarah and operator panggilan celcom maxis apa lah...

that's why i love talking to my mum...
her voice is my music...
even tak bercakap pun leteran dia stil ngongongngongngong kat telinga aku...
and i hope the music akan ada sampai bila2...
beside my music she is my nyawa....my daddy too....
dua2 tu nyawa utama....


okkkkkk...
enough!!!!!!

p/s:bosannya!!!!memang rasa nak balik nih...dah 80% otak aku nak balik nih..tunggu loading bagi 100% jer nih..haishhh!!!!


4 tweet2:

hans said...

biasalah tu
hahahaa

Nurul Zaty said...

kite sama la akak.
hee kalo gayut tepon ngn mak
msti sejam pnye..haha
gossip girls sgguh kami..

jordan said...

wah... terharunya... memang macam tu kan... nak dengar mak kita bckp banyak2 walaupon dah takda menda nak ckp~~ i like!

widda_me said...

@hans:huhuhuhhu

@nurul zaty:
hahahaha...mngumpat je ek???

@jordan:hahahaha