BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, January 17, 2010

COMEL nyerrrrrrrrrrrrrrrr......

gila benci bila semua orang pertikaikan tentang kecomelan aku kecik2 and kekurusan aku dulu2...

orang tanya asal badan ko macam menebal/melebar/dipam2 and sewaktu dengannya
mana aku tahu...aku ni kalau sedih ker suka ker aku memang akan makan jer...

ada seorang kawan aku ni..
tak boleh disebut namanya..
nak beli produk macam (macam?) turunkan berat badan...
kalau ada lagi sorang harga produk tu akan murah sebab beli banyak...
and salah seorang dari kawan dia cadangkan aku..
jangan risau..aku sikit pun tak marah cadangkan nama aku..
tapi setelah mereka berfikir tanpa tanya kat aku diorang cakap
"wida tu happy jer dengan life dia..dia nak ker makan benda nih?"


dalam bahasa kasarnya...
wida tu happy jer life dia and dia memang tak amik peduli la pasal lemak sana sini..

sebenarnya memang pun...
jangan risau yer kawan aku itu..wida memang tak marah langsung ....sumpah tak marah...
aku jenis macam

"lantak lah ko lemak...ko pun nak hidup jugak..kang aku kurus kesian lak ko...susah tol dilahirkan ke dunia sebagai lemak..mereka turut ada perasaan"

sebenarnya bagi sesetengah orang benda tu penting...untuk keyakinan diri..
yes..memang tak dinafikan..aku pun nak gak dapat berat ideal itu(bunyi ideal macam wtf).....
kadang aku pegang jer lemak kat paha ni sambil cakap..
"ko nak tak aku buang ko?"
walaupun lemak aku tak jawab tapi aku tau lemak aku meronta2 tak nak..jadi takpelah...
takkan la paha aku nak jawab pulak kan???kang dia jawab aku terus kerat kaki sendiri

macam bodoh jer kan alasan takmo kurangkan berat badan..sebenarnya malas kan???

sebenarnya....
aku jenis orang keyakinan nya hadir selagi ada orang sayang aku...
especially family and friends...
kalau mak aku kata
"kalau badan tak macam rozita che wan jangan harap mak nak mengaku anak"

mungkin aku akan kurus sebab aku akan down serta merta dan mungkin akan kurus kekecewaan dan terus mati kowt..hahaha

bagi aku kalau ada kawan yang judge kita and taknak kawan dengan kita sebab kan fizikal,tu bukan kawan hokey..itu insan yang memang nak makan penampar aku jer nanti..hahahaha


bagi aku...pembawakkan diri itu lebih penting...bangang nyer ayat "pembawakkan"..
senang cerita sifat diri...bagi aku itu penting....
kalau kau cantik ,badan solit molid ,hensem tough bagai tapi kalau kau bangang tentang hormat orang,bangga dengan fizikal diri ko sebenarnya lebih susah nak hidup dari aku yang ada lemak bersepah merata2 badan...

and orang selalu kata aku ni happy sangat orang nya
dulu kat matrik aku pernah dapat notes dari someone..tak tahu sapa.."dari cara kau...aku tau kau tak pernah didatangi masalah kan????kau happy jer..."

hahahahaha....gila bangga dapat notes yang macam tu..
setiap orang pernah ada masalah..
aku pun ada...and kadang2 mungkin masalah aku lagi besar dari masalah korang...
tapi aku jenis tak pandai nak cerita masalah aku kat semua orang...
kat BFF aku akan cerita semua la...
kalau aku cerita masalah aku kat orang lain tu pun atas sebab2 tertentu....
setiap orang akan ada masalah...
aku tak suka kongsi kesedihan aku dengan orang sangat..
tapi aku AMAT suka kongsi kegembiraan aku dengan orang....
sebab aku suka tengok my family and frens gelak2.....
ok...dah...aku nak sambung gelak dengan BFF...bye..

p/s:
sepanjang aku kat u...aku memang semakin mengembang..
semuanya salah protonian yang selalu jer ajak aku makan..
kalau aku sengaja tipu cakap aku takde duit dia kan cakap
"takpe...aku belanja"...

so apa lagi???orang belanja kan..kalau aku tolak tandanya aku kufur nikmat(kalau bab2 makan pandai jer nak masukkan hukum agama)

protonian with smokey eyes la kononya..macam nak tampar ada lah..

4 tweet2:

insanmisteri said...

betol..
yg penting kite hepi...
gemok ke kuros ke blakang crite....
hahahaha...
tp ina nk kuros atas sebab kehepian ina sendirik....=)

ayap said...

aku pun x setinggi mana. aku pun x sehensem mana. tapi syukur aja lah.

baby_dolphin said...

hahahaa...
bab lemak2 neh..
daku turut termakan cili...
hehee...

widda_me said...

@insan misteri:hahahahah..yakpe2..buat la apa2..yang penting ina happy..

@ayap:betul2....

@baby dolphin:hahha..termakan cili???dah macam post si ieka jer nih?