BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 18, 2010

TIPs bangun PAGI

entry ni khas kepada siapa2 yang suuuuuusah sangat bangun pagi..

aku terfikir nak tulis tips ni sebab aku berjaya bangun awal pagi ni...
siap ada extra time lagi sebelum ke kelas..
leh jugak kemas2 meja study(padahal bukan study pun semalam)

ayeen tido masih cantik*muntah*
tips pertama

bila kunci jam guna la ringtone yang paling melampau sampai satu floor boleh dengar ...
tapi jangan sesekali terkunci jam jika anda guna ringtone ini pada hari sabtu ahad...
mungkin anda akan akan disumpah beramai2 menjadi jam loceng terus
jangan sesekali guna ringtone yang bila kita dengar kita semakin rasa nak tidur...
contohnya semalam..aku pergi rumah BFF then dia boleh bantai kunci jam pukul 7 PAGI dengan ring tone nya adalah NOBODY NOBODY BUT CHU!!!..
aku terus sedar sebab tiba2 teringat step clap2 point tu...
tapi lepas tu akan tampar bontot BFF
"weh!!bangun off fon..."
padahal fon tu sebelah aku..macam apa jer punya malas

tips kedua

kunci jam cukup2 masa..
maksudnya seperti kalau nak bangun pukul 7 , kunci pukul 7
jangan kunci 6.45 sebabnya kita akan tido balik and sedar2 lepas tidor balik dah pukul 12.45...

tips ketiga

bila mata liat nak bukak,macam rasa nak tido balik
cuba anda fikir benda yang positive..
tak pun bagi semangat pada diri sendiri..
macam aku buat pagi tadi..
"wida..bangun wida..ko kan comel..kalau kau tidor lagi kecomelan ko akan hilang sebab orang akan pandang rendah kecomelan ko bila ko ponteng kelas..bangun sayang"

tips keempat

jangan sesekali ingatkan diri yang jam anda cepat 5 minit ke ataupun setengah jam....

tips kelima

jangan cuba2 nak buka cafe world ker...fish ville ker..farm ville ker..mahupun pet society..bila dah terjaga....
tambah2 kalau ko nak gi melawat jiran2 ko dalam tu kan???
hentikan....
silap2 dari ko cakap

"wida...5 minit jer bukak FB"


terus jadi

"alamak!!!dah lambat 15 minit..macam mana???takpela...terus melawat jiran dalam pet society lah..nak gi kelas pun tak guna sebab dah lambat..."


lantak!!

tips keenam

MESTI MANDI!!!!
kalau ko tak mandi..ko akan selemau2nya ke kelas nanti...
refresh yourself sebelum ke kelas...

tips ketujuh

kalau kau susah sangat nak bangun kan...
ko suruh kawan2 ko yang kenal ko dalam 100 orang call ko setiap minit..
call bukan cakap "helo wida..bangun2"

cakap macam ni
"weh!!!ko bangun ar!!!ko ingat ko sapa aku nak kejut pagi2...lahanat sangat!!!!"

aku pernah gerak kawan aku bangun tido ..
dia hantar mesej "wida..gerak aku bangun ek pukul 10..thanx..."
itu namanya ayat suruhan yer puan2..bukan mintak tolong

aku MISSCALL dia 28 kali....
kiranya kalau cas fon penuh pun malam tu confirm2 bateri dia habis sebab aku call jer..
aku bukan niat nak MISSCALL..
tapi CALL...siap aku hantar2 mesej ugut nak bunuh la..takmo cakap la...tak menjadi langsung..

dah tu bila dia bangun dia cas fon dia and call aku
"ko apasal call aku sampai bateri fon aku habis ha!!!"

aku macam....time tu takyah cakap la..segala jenis makian yang tak pernah ada di muka bumi ni pun terus aku cipta..tapi maki dalam hati jer...sebab aku istihar diri aku perang dengan kawan aku tuh terus...jangan nak hantar2 mesej

"wida..ko merajuk kan???aku tawwwwwww...sowey2...aku tak sedar"
bila tak reply
"mrajuk la tuuuuu....sowey2"

ko ingat ko tulis "tawwwwww" and "sowey2" tu kira dah cukup manja lah???

sandarkan pada kenangan je lah(motif tulis nama lagu???)
gambar protonian tiada kena mengena dengan cerita kawan aku yang miscall 28 kali itu

tips kelapan

kalau dah bangun lambat ko tak payah la gedik nak pakai baju iron2 ni..
ko pakai jer baju yang tak payah iron ke kelas...senang cerita

tips kesembilan-------paling penting




bila ko pergi kelas then sampai jer dekat lif tiba2 kawan ko yang jumpa sama2 kat kelas dapat panggilan fon and ada orang maklumkan bahawa kelas dibatalkan secara tiba2
ko pusing badan ko ,berjalan ke bilik,online,tido...
kelas seterusnya ko tak payah pergi....


selamat mencuba....!!!!!

p/s:gila ar....aku adalah manusia paling semangat bangun hari ni ..tup2 kelas takde..
tapi aku memang macam ni..kalau aku semangat memang kelas akan dibatalkan..
so conclusionnya?????
aku kena berlakon semangat hari2 and kelas akan dibatalkan..yes!!!

11 tweet2:

syafiqah sair said...

yer!!!
aku org pertama sokong..
ko kene semngt bangun pg hari2..
so..kelas kimia akan dibatalkan sepanjang sem!!!!
yeay!!!!

~ ReD ~ said...

hehe..bagus la tips ni sume..:D

neway, salam singgah;)

baby_dolphin said...

hhahahaa..
wida pon g class gak la eh td..
aduyai...senasib ouwhh...
pny la liat nk bgun td..
skali g clas xda owg...
msg yg eein antor kol 6.54am,smpai kol 9 lebey ok...aduyai..
cam nk bkar jeh enpon neh..

widda_me said...

@syafiqah:tak payah tunggu ko orang pertama...berderet2 melutut kat aku kalau asal aku bersemangat jer kelas cancel...
silap2 puja aku tuh...
hahahah

@RED:hahahah..tq ek

@baby dolphin:wida langsung tak dapat msj..nasib tia ada td...
tukar fon???bgus2...heheheheh

green apple said...

tips yang bagus, tapi dah terlambat utk nasihat akak ko ni.

widda_me said...

@green apple:hahahaha..kak di..boleh jer nk guna tp kak di aplikasi kan utk ke pejabat...hahahha

prots said...

first:- buang gambar tu... x sesuai ngan topik...

Second:- ayeen tu berlakon jerk...

third:- jgn unkit.. tuhan mara!!

forth:- ko pun bngun pas ayam kena sembelih...

fifth:- jgn emo2... nnt cepat stress!!

kakakakakaka

widda_me said...

@prots
1st:biar la....ko pun tak expect kan ada gmabr tu kan dalam simpanan i???

2nd::dengki kak ayeen nampak teratur bila tido and ko tak..

3rd:ungkit???terasa ker yg tak bangun 28 kali miscall tu awak???

4th:ayam lepas sembelih???apakah?...helo!!!!wida kalau orang miscall paling banyak pun 3 kali ok....bukan 28 kali..
kadang bila orang call lebih dari 3 kali wida tak angkat adalah disebabkan marah...bukan nya tido

5th:i tak emo ...


BUWEEEEKKK!!!!

ayeen:) said...

oi.oi..ape ni publish gamba ak tanpa kebenaran?boleh saman ni..

ps:seb bek i x drooling..meow~

widda_me said...

@ayyen:
gamba ni i tgkp...so milik i la...macam segmen terjah!!!

prots said...

ayeen2..... Hrmmmm :|