BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 11, 2010

RAGAM ORANG TUA(baca kat mak aku mau kena label derhaka sebab kata dia tua)

sekarang tak boleh tido..(bukan aku orang tua tuh..baca sampai habis!!!!)
yer la..dah seharian aku terbongkang jer atas katil kan...
rumet aku keluar masuk bilik seharian tapi aku masih di atas katill..

tadi siang syasya call aku...
teringinnya nak tengok gelagat dia pergi sekolah..
kakak cakap dia nak pergi sekolah WAJIB baju pink(uniform tak dapat lagi)..
rambut harus diikat kemas....setiap hari adalah berlainan style...
dah cantik2 pergi sekolah gaduh dengan laki...apakah dia nih???
nampak sangat ikut perangai aku...nak gaduh mesti dengan laki..kalau pompuan aku kesian..
kalau ikut perangai kakak ,mesti gaduh dengan pompuan and rasa kesian kat laki...

mak abah pulak pergi rumah kakak weekend ni...jeles!!!
mau beli stationary baru tuh kat dia....

kalau jadi nenek and atuk kepada beberapa kerat cucu ni memang akan dapat penyakit yang berbeza gila sewaktu menjadi ibu bapa kepada beberapa kerat anak nih...

dulu..kalau abah tengah baca paper jangan sapa berani kacau...even aku yang dimanja2kan ni pun memang tak berani kacau..tambah kalau dia tak khatam paper tu 64 kali lagi termasuklah iklan tiba2 aku amik paper tu wat paper beg..ha tunggu....panas telinga jer kang dia bebel..

tapi sekarang...cuba waktu dia tengah baca paper then syasya or sara datang tarik paper tu and koyak depan dia...dia boleh senyum...!!!!!!dah tu start motor gi kedai beli paper lain...
POSITIVE gila depan cucu sendiri...

kalau dulu aku,kakak and acik tak baca buku,siap la dengan mak aku...
jangan harap ko nak jeling TV hari tu...habiskan baca buku depan dia jugak2 hari tuh..

kalau syasya and sara kakak buat macam tu...siap la kakak aku kena marah balik ...
"kakak..anak kakak tu kecik lagi....tak boleh paksa2"

mak marah jugak kat cucu dia..tapi abah tak pernah marah ok!!!TAK PERNAH!!
syasya pernah amik ketupat then tenyeh2 kat lantai ruang tamu dengan ketupat tu..
ala...dia macam bayangkan dia tu bawang merah yang tengah cuci lantai rumah dengan span...
kalau aku,kakak,acik yang buat memang ko tunggu la ke "cubitan manja" kang...
syasya buat macam tu sampai lantai berkerak sebulan pun dia tak marah....
sangat pilih kasih...
aku tak balik satu semester kang nangis....

abah tengah buat apa entah....cucu ajak bergambar terus senyum...
cuba kalau aku yang ajak time2 dia tengah buat keje lain...
"kejap lah..tak penting pun nak tangkap2 gambar ni"
tengok...abah tengah salin apa entah masuk handfon dia and cucu sorang dok celah kangkang sorang dok kat belakang...
cuba kalau aku ,kakak ,acik buat macam tu kat posisi syasya yang dok belakang abah tu...
mau terus kena sigung....

2 tweet2:

butterfly said...

cucu ngn anak kan beza..
nak wat cam ne kan..

widda_me said...

@butterfly:


hahahha..
tu yg sedih tu...hehhehe