BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, January 12, 2010

ADAKAH AKU ANAK ANGKAT???

aku selalu rasa aku anak angkat...
selalu sangat rasa..





bila!!!!!
bila aku ukur kadar kekreatifan aku dengan kakak and acik..

acik adalah seorang designer...
design apa sahaja boleh...rumah,pelamin,mahkamah...cuma dia tak tahu menjahit jer...nak suruh jahit mata lalat kat leher baju melayu johor dia pun 64 kali kena suruh baru buat...
memang kalau apa2 benda yang dia lukis memang cantik lah...
aku tak leh nak paste gambar hasil dia kat sini sebab copyright kan...
tapi kalau nak tengok salah satu hasil design nya adalah pelamin DARLING NGASRI kahwin..
cepat google ramai2..

kakak pulak...
ni pun sama...dia ni macam ada satu program kat otak dia yang bila tengok jer benda balik rumah dia buat mesti jadi...
contohnya...buat bakul,bunga telur, etc guna surat khabar ...yang macam rotan tu...
tak de sapa pernah ajar dia..dia tengok then balik dia cuba and tadaaaa!!!!JADI!!!
aku cukup bengang gila dengan dia...
tangan dia tu cepat jer nak buat apa2....
tapi dia pun sama macam acik...tak pandai menjahit

aku????
ko bagi aku kertas suruh lukis pelamin???
tunggu ko..bukan pelamin aku lukis..mau jadi rupa kubur...
setakat jadi penasihat berjaya kepada acik boleh lah dari sudut pandangan remaja kan..(nak jugak label diri remaja)

dah tu kalau bagi aku surat khabar suruh jadi bakul???
aku baca jer surat khabar tu..tu pun kalau ada gambar ADAM...
kalau takde aku sepah2 kan jer surat khabar...

aku menjahit???
laaaaaaaaaaaaaaaaagi haram..jahit kain kapan boleh la...sebab straight jer kan..
dalam jahit2 straight pun aku pernah ek tercucuk jari sendiri...
SAAAAAKKKIIITT BODOH!!!!
(ko lah yang bodoh jahit jari ko..orang lain tak buat..ko buat...)
nak tahu hal jari tercucuk...baca ni..

dah tu camner aku tak rasa aku ni anak angkat...
kakak and acik punya la kreatif..aku macam apa jer...
tapi takpe!!!!
meh sini main lawan kuiz ngan awid pasal laut...melopong kakak and acik nanti...
biarlah...
yang pasti mak abah lagi sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang awid dari kakak and acik..
hahahahaha....

kita tengok majlis kahwin sapa paling grand....
kakak abah buang duit dalam rm10000..
acik and aku kita tengok dulu....

kreatif tak kakak aku bila dia balik kampung lupa bawak balik pampers sara
and amik selimut tebal jadikan pampers sara...
saaaaaaannngat kannnnnn????
untuk pengetahuan semua sara berumur dua tahun dan tidak memakai pampers lagi...
waktu malam jer..takut terbabas...
nak tahu cara2 kakak aku didik anak dia???
nanti aku buat entry mak tiri....*tengok...entry tangguh lagi*

6 tweet2:

jiran seblah,bilik depan said...

anda bukan acik,anda bukan kakak..
anda,adalah anda..
carik profile sendiri,jadikan mereka mentor..
sabar,lagi penting dari downkan semangat..
ingat,jangan tiru mereka..
walau,sekecik mane anda bagus dalam sesuatu hal..ianya,datang dari anda..
cume,perlukan mase untuk carik identity..
yang penting,anda tidak perlu jadik orang lain untuk carik diri sendri..
mohon maaf,jika tersalah bahasa..
tapi,kreatif jugak akak awk tuh..sanggup sumbat selimut tebal gantikan pampers..hehe..

baby_dolphin said...

hahhaaa..gila kelakor..
agaknye a wida..cuba blik tny slow talk ngan mak wida...kot2 la mak wida jmp wida kat tepi longkang ke...
heheheheeeee....
jgn nangis r wida..guwau jeh..
ms kecik2 dlu,abg2 eja slalu ngusik kt eja ni,mak jmp kt tepi longkang..kat pokok buluh betong lah...smpai nak nangis beb..ms 2 kecik ag..sgt touching..hehe

Fza.ithu.Zazha said...

hahaha..
taley bla lako ni. huhuhu..
tape lah. mgkin ithu yg tuhan nk bagi diorg.
ko de la bakat ko yg tersndiri.
jgn risau ok..? :)

widda_me said...

@jiran sebelah bilik depan:hahaha..tq sbb concern...actually saya kreatif gak..kreatif menulis..wakakakaka..diorg takde blog...lagipun sy dah selalu kutuk diorang so entry kali ni puji la sket

@baby dolphin:
jadi anak bongsu memg slalu kena buli dgn abg...dpt pulak abg tak berapa btul macam abg wida

@fza:
hahahahaha...
aku kreatif gak..kreatif makan

imHepPie said...

aiyak...kesian ko smua kekreatifan tuh akak ko da amik..

eh kn lgi besh kalo slimut yg dbuat pampers tu slimut ko

widda_me said...

@imheppie:nsib kak aku guna selimut anak dia gak..klu dia amik selimut aku aku otomatik jadi kretif nak musnahkan kakak aku